Apple patentsaksøkes igjen for iMessage og FaceTime.
Apple saksøkes for teknologi som brukes i blant annet FaceTime.

Annonse


Apple patentsaksøkes igjen for iMessage og FaceTime

Det er ikke mange månedene siden at Apple tapte en patentsak relatert til teknologi som brukes i iMessage og FaceTime. Nå angripes selskapet igjen.

Saksøker Apple

Denne gang er det ikke VirnetX som står på den andre siden, men selskapet MPH som mener at Apple har brukt deres teknologi uten tillatelse i produkter som kjører macOS, iOS og watchOS.

Teknologien er relatert til sending og videresending av meldinger over en sikker tilkobling, fremkommer det i saksdokumentene, og er brukt i produkter som iMessage, FaceTime og Apples VPN-funksjon.

Mente patentene var ugyldige

MPH informerte Apple i juli 2016 at de trodde at Apple hadde krenket deres patenter. Senere samme år sendte MPH Apple et brev som inneholdt detaljer om gyldigheten til patentene og om et patent som senere ble godkjent.

Annonse


Etter å ha sett på saken, sendte Apple året etter et brev til motparten der de skrev at de føler at en lisens ikke er påkrevd og at de nevnte patentene ikke krenkes og/eller er ugyldige

De to selskapene har møttes for å diskutere kravene og iPhone-produsenten skal ha informert MPH om at de forberedte en analyse som skulle demonstrere patentenes ugyldighet, men denne analysen ble aldri sendt. Selskapene har ikke hatt direkte kontakt siden juli 2017.

 

Kilde:
AppleInsider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse