Xbox-kontrollerne vinner i kampen om Steam-spillerne.

Annonse


Steam-brukerne foretrekker Xbox-kontrollere

Ifølge Steams nylig utgitte tall er Xbox-kontrolleren den desidert mest populære PC-kontrolleren på markedet i dag.

Over dobbelt så mange registrerte Xbox-kontrollere

Statistikken til Steam viser at 64 prosent av deres brukere som bruker en eller annen form for kontroller, har koblet til en Xbox 360- eller en Xbox One-kontroller.

Til sammenlikning er det “bare” 27 prosent av Steam-brukerne som har koblet til en PS3- eller PS4-kontroller.

Annonse


Microsoft jobbet aktivt for implementering av XInput

Grunnen til at nettopp Xbox-kontrolleren gjør det så bra, er at Microsoft bevisst gikk inn for at spillutviklere skulle adoptere XInput – protokollen som gjør at programvare kan registrere input fra Xbox-kontrollere.

Det som er overraskende for noen, er hvor “dårlig” PlayStation-kontrollerne gjør det i denne statistikken. Forklaringen kan være at PlayStation-kontrollerne ikke har blitt behandlet som gamingkontrollere til PC.

Innebygd støtte i spill for PlayStation-kontrollere er uvanlig. Dette betyr at spillere som likevel ønsker å bruke en PlayStation-kontroller til PC, de må bruke programvare som i praksis oversetter PS4-kontroller-input til Xbox-kontroller-input.

I praksis betyr dette at når spillet sier at du skal trykke på Y for å hoppe, så må du egentlig trykke på PlayStation-kontrollerens triangelknapp.

Over 30 prosent brukte en Xbox-kontroller forrige måned

Om man ser på Steam-statistikken over hvilke kontrollere som var aktive forrige måned, så ser man at i underkant av 20 prosent av kontrollerbrukerne brukte en Xbox One-kontroller.

På andre plass kommer Nintendos Switch Pro-kontroller med i underkant av 14 prosent, like etterfulgt av Xbox 360-kontrolleren med i overkant av 13 prosent. PS4-kontrolleren ble “bare” brukt av i overkant av 9 prosent av Steam-brukerne.

Ny kontroller på andreplass

Videre er det relativt overraskende at Switch Pro-kontrolleren gjør det så bra. Spesielt med tanke på at kontrolleren kom ut først i 2017. Da kontrolleren kom ut måtte brukerne bruke Steams funksjoner for Input Remapping – noe som igjen betydde at funksjoner som bevegelsesstyring og rumblefunksjon ikke fungerte.

Dette ble imildertid fikset i mai 2018. Fra da av støttet Steam alle kontrollerens funksjoner. I tillegg ble brukergrensesnittet oppdatert slik at det matchet Switch Pro-kontrollerens knapper. Resultatet er synlig i Steams statistikker – den viser at registreringen av Switch Pro-kontrollere skjøt fart fra og med 1. mai i år.

Kilde:

Steam

Hvilken kontroller bruker du når du spiller spill på PC? Fortell oss i kommentarfeltet under.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse