Nå anbefaler de Surface igjen, men ikke Go da ytelsen er for dårlig
Amerikanske Consumer Reports anbefaler kjøp av alle Surface-maskiner, bortsett fra den nye og rimeligere Go-modellen CR mener har alt for dårlig ytelse.

Annonse


Nå anbefaler de Surface igjen, men ikke Go: – Ytelsen er for dårlig

11. august måtte Microsoft rykke ut i mediene og støtte sin Surface-produktserie. Årsaken er den amerikanske forbrukerorganisasjonen Consumer Reports som ikke lenger ville anbefale selskapets hybrid-maskiner.

Inne i varmen igjen

Såpass sterkt står CR i USA, at selv Apple følte de måtte svare for seg og samarbeide med organisasjonen, etter at CR fant dårligere batterilevetid enn ventet på MacBook Pro.

Dette sa CR i august i fjor om Surface:

“Nå melder organisasjonen at de ikke lenger kan anbefale Surface-produktene fra Microsoft fordi disse ifølge dem går i stykker for lett.”

Annonse


“De spurte 90 000 eiere (fra 2014 til 2017) av laptoper og nettbrett hva de syntes om produktene, og fant at 25 prosent av de med Surface-enheter trodde de ville merke problemer i sitt andre år de eier produktet. For kundene hadde allerede opplevd krasjing, at berøringsskjermen ikke fungerte og plutselige maskinvare-stopp.”

Se dem pakke opp Surface Pro 6!

Dette sier CR nå

“Microsofts pålitelighet er nå på nivå med de fleste andre bærbare merker, derfor kan nå også produktene igjen anbefales”, forklarer Martin Lachter, seniorforsker hos Consumer Reports.

Den nyeste maskinen, Surface Go, anbefales ikke grunnet lab-testing CR har gjort, men Surface Pro, Surface Laptop og Surface Book 2 er nå altså anbefalt.

TEST: Surface Go kommer veldig nærme å være et utrolig bra produkt

Go har visstnok alt for dårlig ytelse

Årsaken til at Go ikke anbefales er rett og slett for dårlig ytelse. Såpass svak CPU sitter i disse (Pentium Gold).

CR bemerker at “Surface Go-ytelsen er dårligere enn hva forbrukere kan finne i en rekke andre bærbare”, og at “det kan forekomme etterslep når bruker skifter mellom vinduer”.

CR påpeker at ytelse veier tungt når de tester. “En maskin som ikke leverer god ytelse under testing, kommer trolig ikke til å anbefales”.

De anbefaler kun to modeller i 10-tommer kategorien som har god nok ytelse: Samsung Galaxy Book 10.6 og Acer Spin 1 SP111-31-C2W3. CR anbefaler ingen av de to Go-modellene.

Microsoft har ikke kommentert CR sine siste funn.

 

Kilde:
Consumer Reports

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse