Det kan ta år før nordmenn vil kunne dra nytte av denne Apple-teknologien
Det kan potensielt ta år før EKG-funksjonen i Apple Watch kommer til Norge.

Annonse


Det kan ta år før nordmenn vil kunne dra nytte av denne Apple-teknologien

EKG-måleren som kun er å finne i nye Apple Watch Series 4, kommer til USA senere i år i form av en app.

Kommer dette noen gang til Norge?

Men hva skjer med andre land der funksjonen ikke er godkjent? Mange år med venting.

For i Storbritannia er det “The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency” som gir godkjennelse for slikt, og de sier at Apple er nødt til å gjøre en helt ny undersøkelse ovenfor MHRA, da byrået krever at de varsles i forkant av studie-start.

Det kan dog hende at Apple kan bruke et annet europeisk organ, og dermed få dette godkjent kjappere og for flere land. I Tyskland for eksempel, kan det tenkes at CE-godkjenning er alt som skal til.

Annonse


ITavisen undersøker situasjonen i Norge.

SNIKTITT: Apple Watch Series 4 LTE

Den siste delen av “prosessen” kan legge til år”

Etter at den nye studien er innlevert MHRA har de 60 dager til å godkjenne søknaden eller ikke, men ofte er det i forhold til slike ting at byråene trenger mer info på tampen av søknadsprosessen – det er her MHRA forklarer at “dette potensielt kan legge til år” på EKG-søknaden i Storbritannia.

Vær klar over dette

Det er også viktig å merke seg at selv om FDA har godkjent det er greit en klokke varsler brukeren om unormal hjerterytme, men det er ikke det samme som en godkjenning. Videre heter det at EKG-funksjonen ikke anbefales å brukes av personer under 22 år, eller pasienter som allerede er diagnosert med hjerteflimmer.

 

Kilde:
9to5mac

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse