Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google forklarer tanken bak det nye systemet. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Google varsler Chrome-endringer etter massiv kritikk

Slik forklarer selskapet den nye innloggingen.

Flere har reagert på en endring Google har gjort i Chrome 69 som logger brukerne automatisk inn i nettleseren når de logger på en Google-konto som for eksempel Gmail. Blant dem er sikkerhetsforskeren Matthew Green som oppdaget det ved en tilfeldighet.

Forklarer tanken bak

I et blogginnlegg forklarer Zach Koch, produktsjef for Chrome, litt om tanken bak denne endringen. Han påpeker først og fremst at selv om man logges inn automatisk i Chrome når man logger inn på en Google-konto, betyr det ikke at Chrome-synkroniseringen aktiveres.

Dette er et av punktene brukerne har vært bekymret over, men Google forsikrer at nettleserhistorikk, passord og bokmerker ikke synkroniseres før man aktiverer det manuelt.

«Det nye brukergrensesnittet påminner brukerne hvilken Google-konto som er innlogget. Viktigere er at det gjør at vi kan hjelpe brukere som deler en enhet. I flere år har vi fått tilbakemelding fra brukere på delte enheter at Chromes innloggingsstatus kan være forvirrende. Vi tror at disse endringene sørger for at brukere ikke søker etter eller besøker nettsider som kan bli lagret til en annen brukers synkroniserte konto», forklarer Chromes produktsjef.

Varsler endringer

Samtidig annonserer han noen kommende endringer for Chrome 70 som skal gjøre denne prosessen bedre og mer oversiktlig:

  • Det blir mulig å deaktivere kobling mellom nettbasert innlogging og nettleserbasert innlogging. Brukere som deaktiverer funksjonen logges ikke automatisk inn i Chrome når de logger på en Google-side.
  • En oppdatering til brukergrensesnittet skal tydeliggjøre synkroniseringsstatusen. Det skal være enklere å se om Chrome synkroniserer eller ikke.
  • Google skal gjøre endringer til autoriseringsinformasjonskapsler. I Chrome 69 (den nyeste utgaven) beholdes disse slike at brukeren forblir innlogget selv om informasjonskapslene slettes. I Chrome 70 vil samtlige informasjonskapsler, også autoriserings, slettes og man blir logget ut.

Chrome 70 forventes i midten av oktober. Hva syns du om Googles endringer?

 

Kilde:
Google

Stikkord: chrome, Google, nettleser