Qualcomm beskylder Apple for å stjele modem-teknologi og gi det til Intel
Qualcomm skal ha gitt Apple lov til å se på hemmelig kode. Selskapet mener at Apple har misbrukt avtalen mellom de to, og gitt Intel Qualcomms hemmeligheter nå som Apple bruker Intels modem-brikker.

Annonse


Qualcomm beskylder Apple for å stjele modem-teknologi og gi det til Intel

Feiden mellom Apple og Qualcomm ser aldri ut til å gi seg etter at Apple ga dem en kald skulder.

Det startet i fjor

Qualcomm hevder nemlig at Apple så på teknologien deres for så å gi den videre til Intel som nå produserer modem til iPhone-modellene.

Det var i november i fjor Qualcomm først klaget inn Apple:

“Apple hevder at Qualcomm krenker åtte patenter og peker mot prosessorene Snapdragon 800 og 820. Patentene er relatert til batteritid og dekker teknologi som sørger for at prosessorene drar så lite strøm som nødvendig og gjør at prosessoren raskt kan øke eller senke strømforbruket, melder Reuters.

Annonse


iPhone-produsenten slår dermed tilbake mot de patentrelaterte søksmålene fra Qualcomm som også omfatter batteriteknologi. Brikkesettprodusenten ønsker å få i stand en salgsstans for iPhone i Kina.”

Apple svarer Qualcomm med nytt søksmål

– Apple har gjort flere ulovligheter

Qualcomm leverte inn klagen til rettssystemet sent i går. De forklarer saken som følger:

“Selv om undersøkelsen fremdeles er på gang, er det tydelig at Apples oppførsel gikk langt utover å kun krenke kontrakten som de opprinnelig ble saksøkt for. Faktisk er det nå åpenbart at Apple har engasjert seg i en årelang kampanje med falske løfter og lureri for å stjele Qualcomms konfidensielle informasjon og handelshemmeligheter med det formål å forbedre ytelsen til lavkvalitets modembrikkesett, med det endelige målet å eliminere Qualcomms Apple-baserte virksomhet.”

Qualcomm skal ha gitt Apple lov til å se titte i blant annet programvaren til Qualcomm etter at iPhone-produsenten skal ha bedt om det.

Dette er saken

Tvisten mellom de to selskapene startet tidligere i år da Apple gikk til søksmål mot Qualcomm fordi de mener at brikkesettleverandøren «tar betalt for teknologi som ikke har noe med selskapet å gjøre». Qualcomm svarte kort tid senere med et motsøksmål.

Brikkesettprodusenten har senere hevdet at Apples leverandører tilbakeholder én milliard dollar, rundt 8,5 milliarder kroner, i royalties og salg.

I starten av denne måneden leverte Qualcomm inn et søksmål i San Diego i California der selskapet hevder at Apple prøver å hjelpe Intel ved å dele Qualcomm-hemmeligheter.

 

 

Kilde:
Axios

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse