- Google tror at de kan gjøre disse endringene uten konsekvenser.
Chrome 69 endrer hvordan man logger inn.

Annonse


– Google tror at de kan gjøre disse endringene uten konsekvenser

Tidligere denne måneden lanserte Google jubileumsutgaven av Chrome med brask og bram. Verdens mest brukte nettleser fikk et friskt nytt design og en rekke nye funksjoner, men nå kommer klagene.

Endrer innloggingen

Flere brukere reagerer på den nye innloggingsmetoden i Chrome, som Google ikke snakket stort om før nettleseren rullet ut. Tidligere kunne man logge inn i Chrome for å synkronisere passord, bokmerker og liknende på tvers av enheter, men man kunne også logge inn på Gmail og andre Google-kontoer uten å logge inn i Chrome.

Slik er det ikke nå. Hvis man ikke er logget inn i Chrome, men logger på for eksempel YouTube eller Gmail, logges man samtidig automatisk inn i Chrome.

Det er en stor endring fordi man tidligere kunne logge inn på Gmail-kontoen uten at Chrome sporet brukeren.

Annonse


Reagerer sterkt

Sikkerhetsforskeren Matthew Green, ved Johns Hopkins-universitetet, var en av de første som oppdaget denne endringen. Han omtaler endringen som en potensiell trussel mot brukernes personvern. I et blogginnlegg forklarer Green at han oppdaget dette fordi hans Google-profilbilde dukket opp øverst til høyre i nettleseren, noe som indikerte at den kontoen var innlogget.

Også Marc Rotenberg, leder i personverngruppen EPIC, reagerer på denne nyheten.

– Google tror at de kan gjøre disse endringene uten konsekvenser. Personvernmodellen er rett og slett ødelagt. Selskapene endrer spillereglene hele tiden, sier han i en uttalelse.

https://twitter.com/jgrahamc/status/1044123160243826688

Ikke alle er negative

Kritikk til tross, Googles endring blir godt mottatt av andre. Blant annet av Eric Lawrence, tidligere Google-ansatt som jobbet med Chrome, men som nå er i Microsoft.

“Ja, Google har strømlinjeformet hvordan man logger inn i nettleseren synkroniseringsfunksjon, slik at man ikke lenger trenger å taste inn brukernavn og passord individuelt når man aktiverer synkronisering. Om man ser på det som “Fantastisk!” eller “”Forferdelig!” avhenger av oppfatning og trusselmodell, skriver han.

Hva syns du om Googles diskré endring?

 

Kilde:
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse