SNIKTITT: iPhone Xs Max - se bildeduellen mot OnePlus 6
iPhone Xs Max er en flott telefon, men du bør neppe oppgradere om du har en X eller en 8 Plus. Det er vår foreløpige konklusjon. Bildet er tatt av OnePlus 6.

Annonse


SNIKTITT: iPhone Xs Max – se bildeduellen mot OnePlus 6

Lurer du på å handle den største av de nye iPhone-modellene? Det kan hende du bør vente til 2019.

Oppdatert,

Jeg opplever også problemer med at WiFi- koblingen blir dårligere, nærmest tilfeldig, mens andre enheter alltid kobler seg til og har maks fart. Jeg undersøker om problemet er min gamle backup og rapporterer tilbake.

Innledning

For 2018 er et s-år for Apples iPhone-serie, noe som betyr mindre oppgraderinger av eksisterende design. Så er også tilfellet i år, men med to mindre unntak: en større 6,5 tommer med designet fra fjorårets X og en rimeligere Xr-modell som kommer i salg senere i oktober.

Annonse


Vi har brukt Xs Max siden lanseringen fredag forrige uke. Dette er våre inntrykk av enheten etter et par dager med hverdagsbruk.

Den komplette anmeldelsen kommer senere, men ikke glem å sjekke ut kameraduellen nederst i denne saken der Apples til nå dyreste mobil får prøve seg mot OnePlus 6 (fra 5000 kroner) mot 6,5-tommeren (fra 12 690 kroner). 7690 kroner i forskjell (du vil bli imponert over hva OnePlus 6 med Android 9 får til).

SNIKTITT: Apple Watch Series 4 LTE

Xs Max = iPhone 8 Plus

Vi hadde på forhånd hørt endel om at Xs Max ville være veldig stor i hånda, og for stor for mange. Det er godt mulig den er for stor for endel av dere, men ikke for meg som har lange fingre.

Det første jeg tenkte var at “denne er jo ikke så stor og minner utrolig mye om iPhone 8 Plus, bare med mindre rammer” – og det er sant. Om det høres ut som en litt kjip oppsummering hva angår designet, så er vel det også følelsen jeg sitter med akkurat. Den er nemlig nær identisk med fjorårets stor-oppgradering X, bare med 1GB mer RAM.

Panelet er dog stort og flott, og en glede å titte video på. Stereo-høyttalerne er også oppgradert, og vi liker godt gullfargen, selv om baksiden er mer grå-gull, enn ren “bling” under visse lysforhold.

Dette skuffer

Dette skuffer, for vi merker ikke store forskjellen, om noen, mellom X og Xs Max i ytelse.

Vi forventet heller ikke med store ytelseshopp da det lekket ytelsestall fra GeekBench som avslørte veldig små forbedringer i flerkjerne-ytelsen, og litt bedre enkjerne-ytelse.

Apper ser ikke ut til å holde seg lenger i livet selv om den har 1GB mer RAM, og batteritiden later til å være lik også.

Men merk: vi gjenopprettet Xs Max fra vår X-backup kjørt i juli. Jeg nevner dette fordi jeg har merket meg at Siri oppfører seg rart på Apple Watch Series 4 LTE (man spør om noe, for så å se at Siri bare forsvinner fra klokke-panelet og ikke gidder å svare på noe som helst). Med andre ord kan det tenkes at batterilevetiden også er forringet grunnet en dårlig backup.

Vi kommer derfor til å full-formatere både mobil og klokke, slik at backup-en vår ikke gir oss feilaktig inntrykk av enhetene i den endelige testen.

Uansett er dette noe dere som handler ny iPhone bør merke dere – noen ganger er det beste å starte med blanke ark selv om det er fryktelig mange tjenester man må logge på igjen.

https://www.instagram.com/p/BoAP5U6HU5A/?taken-by=itavisen.no

Foreløpig konklusjon

Det spørs om de aller flest bør handle disse nye s-modellene, det er rett og slett inntrykket vi har så langt. Dette kan selvsagt endre seg etter lenger bruk, men slik det er nå med så spinnville priser på den største modellen, ser jeg ikke poenget med å oppgradere om du har 7 Plus eller nyere: det vil være smartere å vente til neste år, da det ikke vil være et s-år og det vil komme nye modeller med (forhåpentligvis) større forbedringer enn hva man må punge ut for i år.

Dette er et ekstra viktig poeng nå som iOS 12 er her og leverer bedre ytelse på eldre enheter som 5s og iPad mini 4 enn 11 gjorde. Mange av enhetene er nå brukbare igjen etter å ha vært sirup-trege med 11.

TEST: OnePlus 6 er et av årets beste mobilkjøp

Kamera-dull: iPhone Xs Max vs. OnePlus 6

Vi ble overrasket over hvor bra OnePlus 6 gjør det. Mange vil mene bildene er bedre på OnePlus 6, da det er sprekere farger. Vi er ikke uenige, selv om iPhone Xs Max har noe Apple har døpt Smart HDR. Vi klarer ikke å se de store fordelene med denne teknologien aktivert hittil. Her må det mer testing til.

Merk at iPhone tar mer naturlige bilder i forhold til hva du faktisk ser, mens OnePlus “glorer” det litt til.

iPhone til venstre:

[twenty20 img1=”280731″ img2=”280733″ offset=”0.5″]

[twenty20 img1=”280739″ img2=”280740″ offset=”0.5″]

[twenty20 img1=”280745″ img2=”280746″ offset=”0.5″]

[twenty20 img1=”280750″ img2=”280752″ offset=”0.5″]

[twenty20 img1=”280753″ img2=”280755″ offset=”0.5″]

[twenty20 img1=”280756″ img2=”280759″ offset=”0.5″]

[twenty20 img1=”280761″ img2=”280762″ offset=”0.5″]

[twenty20 img1=”280764″ img2=”280766″ offset=”0.5″]

[twenty20 img1=”280767″ img2=”280768″ offset=”0.5″]

[twenty20 img1=”280771″ img2=”280772″ offset=”0.5″]