Nvidia RTX 2080 rammes av "Trump-tollen".
RTX 2080-kortene rammes av den amerikanske straffetollen på kinesiske produkter.

Annonse


Nvidia RTX 2080 rammes av “Trump-tollen”

Wccftech skriver at de nye grafikkortene til Nvidia er noen av produktene som rammes av importtollen president Donald Trump innfører på kinesiske varer.

Produktene blir dyrere

Så å si all maskinvare, foruten for eksempel SSD og ferdigbygde systemer som bærbare PC-er, rammes av denne tollen, noe som fører til økte priser. Basert på informasjonen Wccftech sitter på, vil prisene øke med mellom 75 0g 80 dollar, 650 kroner med dagens kurs, for RTX 2080 Ti-kortene, og 50 dollar, 400 kroner, for RTX 2080.

Grafikkortpartnere som har deler av produksjonen i Taiwan, som MSI og Gigabyte, forventer at prisøkningen kun er midlertidig før de får flyttet over alt fra Kina. Zotac, som er et mindre selskap og som ikke har noe tilstedeværelse i Taiwan, har ikke dette alternativet. Wccftech skriver at Zotac da enten må absorbere den ekstra tollen på ti prosent og ha lavere salgsmarginer, eller selge grafikkortene sine til en høyere pris.

“Trump-tollen” rammer som kjent Kina og ikke Taiwan, dermed må ikke selskapene betale mer på grafikkort som produseres i det sistnevnte landet.

Annonse


Anbefaler å kjøpe nå

Én av grafikkortpartnerne Wccftech har vært i kontakt med, sier at det vil ta rundt en måned å få i gang produksjonen i Taiwan og at produktene de allerede har levert, ikke rammes av tollen som trer i kraft i dag.

Derimot gjør man ifølge nettstedet lurt i å kjøpe RTX 2080 eller 2080 Ti nå før prisen økes og man må blir nødt til å vente flere måneder før den synker igjen til normalt nivå.

Aksjekursen faller

Samtidig faller aksjekursen til Nvidia få dager etter lansering etter at Morgan Stanley beskrev ytelsen til RTX 2080 og 2080 Ti som skuffende. Det skriver CNBC.

“Da sperrefristen for anmeldelser av de nye spillproduktene var over, ble det kjent at ytelsesforbedringene i eldre spill ikke har det spranget som vi håpet på”, skrev Joseph Moore, Morgan Stanley-analytiker, i et notat til sine klienter.

På lanseringsdagen falt Nvidias aksjekurs med 2,1 prosent.

 

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse