Hevder Apple-ansatte kaller egen strømmetjeneste for "dyre NBC".
WSJ skriver at Apples strenge regler gjør det vanskelig for serieprodusentene.

Annonse


Hevder Apple-ansatte kaller egen strømmetjeneste for “dyre NBC”

Apples Netflix-alternativ lar vente på seg og har ifølge rapportene blitt utsatt ved flere anledninger. Wall Street Journal melder at Apples retningslinjer gjør det vanskelig for serieskaperne.

Ønsker ikke sex, banning og vold

iPhone-produsenten satser stort på strømmetjenesten som skal bli en konkurrent til Netflix, HBO, Amazon Prime Video med flere, men det gjenstår å se når den lanseres.

WSJ skriver at Apple har sagt til produsentene sine at de ønsker TV-serier av høy kvalitet med store stjerner og som når et bredt publikum, men de ønsker ikke “sex, banning og vold”. Tim Cook skal blant annet ha sagt nei til Dr. Dre-serien “Vital Signs” fordi den innehold våpen, bruk av kokain og en orgie.

“Game of Thrones”, kanskje den største serien de seneste årene, inneholder mengder av det Apple ikke ønsker.

Annonse


Måtte fjerne krusifiksene

Dette påvirker også hvordan Jamie Erlicht og Zack Van Amburg, duoen står bak serier som “Breaking Bad” og “The Crown” og er nå ansvarlige for videoinnhold i Apple, utfører jobben. Ifølge rapportene til WSJ bruker de to mye tid på å få godkjent serier av Apple-topp Cook og Eddy Cue, sjef for tjenester i selskapet.

– Den er for voldelig, skal Apple-sjefen ha fortalt Apple Music-topp Jimmy Iovine, skriver WSJ.

Personer som har jobbet på et av prosjektene som ble godkjent, en psykologisk thriller, forteller til WSJ at Apple hadde ett ønske: å fjerne krusifikset fra huset til paret i serien. Apple-lederne skal ha gjort det klart at de ikke ønsket å begi seg ut på religiøse eller politiske områder.

Ifølge en agent skal enkelte ansatte ved Apples avdeling i Los Angeles omtalt egen tjeneste som “dyre NBC”.

 

Kilde:
Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse