- Derfor forsvinner piratappene.
Flere og flere piratutviklere legger inn årene.

Annonse


– Derfor forsvinner piratappene

Det seneste året har flere og flere tillegg, av det tvilsomme slaget, til multimediatjenesten Kodi forsvunnet og utviklerne har trukket seg tilbake. Vi har også rapportert om YouTube-rippere som har gitt seg.

Ny taktikk

Tidligere har det vært stor ståhai når rettighetshavere lyktes med å slå ned på nettpiratene, men nå annonseres ikke nedtakingene i like stor grad. TorrentFreak skriver at det skyldes en ny taktikk fra rettighetshavere.

“I stedet for å slå inn dører, har de begynt med å kontakte utviklere i det stille og advart dem om at de risikerer å bli straffeforfulgt hvis de ikke stenger tjenesten”, forklarer nettstedet og legger til at Alliance for Creativity and Entertainment (ACE) står bak majoriteten av slike henvendelser.

ACE representerer 30 av de mest mektigste selskapene i underholdningsbransjen.

Annonse


Kontakter utviklere direkte

TorrentFreak skriver at ACE benytter skremselspropaganda for å få utviklerne til å stenge dørene. Dette ved å kontakte dem direkte der ACE opplyser om det aktuelle prosjektet og hvilke lover som brytes.

Deretter gir ACE utvikleren informasjon om og muligheten til å inngå forlik som skal være rimeligste utvei.

Nettstedet omtaler enkelte omtaler som “uspiselige” ettersom de blant annet krever at utvikleren angir sammensvorne. Dog er det ukjent om noen piratutviklerne har inngått slike avtaler. Samtidig kommer det frem at de som kontaktes av ACE, ikke har lov til å fortelle om det eller diskutere det med andre.

Rettighetshaverne lover å hemmeligholde identiteten til dem som samarbeider.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse