Huawei kan lansere dobbelnyhet - 5G-telefon med brettbar skjerm
Er det denne telefonen som man ser i Huaweis patentdokumenter vi kommer til å se senere i år?

Annonse


Huawei skal lansere dobbelnyhet – 5G-telefon med brettbar skjerm

Brettbare skjermer ligger an til å bli den store nyheten i 2019. Vi har tidligere skrevet om at både Samsung, LG og Microsoft utvikler produkter med brettbare skjermer.

Huawei-telefon med brettbar skjerm i 2019

Og nå ser det altså ut til at Huawei hiver seg på den fremtidige trenden. Planene rundt dette ble avslørt på World Economic Forums toppmøte for innovasjon, forskning og teknologi i Tianjin, Kina, tidligere denne uka.

En av Huawei-toppene, nærmeste bestemt Ken Hu, bekreftet at Huaweis 5G-telefon kommer til å ha en brettbar skjerm, og at den kommer til å bli lansert i første halvdel av 2019.

Bruker mer tid for å kunne inkorporere 5G-teknologi

Det kan derfor se ut til at selskapet bruker mer tid på sin brettbare telefon enn sine konkurrenter – der blant annet Samsung har hintet til at en brettbar telefon kan komme senere i år.

Annonse


Ved å kjøpe seg mer tid får Huawei muligheten til å integrere støtte for 5G i den fremtidige brettbare telefonen. Ken Hu sa at de ønsker at telefonen skal ha 5G-støtte da 5G er 100 ganger raskere og 50 ganger mer responsivt enn 4G.

Som følge av dette vil man mye enklere kunne nyte 4K-filmer på telefonens skjerm.

Huawei avslørte ikke noen spesifikasjoner utover dette. Sannsynligvis vil telefonen bli utstyrt med en Kirin 980 SoC – som for øvrig ble avduket på IFA-messen i august.

Dyr fornøyelse

Telefonene som benytter seg av brettbare skjermer blir antakeligvis dyre, men høye priser har for eksempel ikke stoppet kunder fra å kjøpe Apples nyeste telefoner.

Det er ventet at Samsung lanserer sin telefon med brettbar skjerm kalt Galaxy F i november. Vi gleder oss til å sjekke ut teknologien, men vi gruer oss til å se prisen.

Kilde:

Telecoms

Tror du at brettbare mobiltelefonskjermer kommer til å slå an? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse