Intel sliter og AMD styrker seg.

Annonse


AMD ligger an til å tredoble sin markedsandel

AMDs investorer får stadig større tro på selskapet. Investeringsselskapet Jefferies økte målprisen for AMD-aksjer fra 30 dollar til 36 dollar. Dette som følge av Intels problemer med leveringen av nok 14nm-prosessorer og den meget utsatte lanseringen av 10nm-prosessoren.

HP og Dell bestiller flere AMD-prosessorer

En av analytikerne til Jefferies, Mark Lipacis, viser til undersøkelser gjennomført at Fubon, hvor det går frem at HP kommer til benytte seg av AMD-prosessorer i opp til 30 prosent av deres forbruker-PC-er i 2019. I tillegg viser undersøkelsen at også Dell kommer til å øke mengden av produkter som kommer med prosessorer fra AMD.

– Fubon rapporterer at Intel ikke kommer til å klare å dekke etterspørselen i markedet mellom det nåværende årets fjerde kvartal og andre kvartal 2019. Dette gjør at vi tror at AMD kommer til å rapportere om større omsetning og bedre marginer i samme periode, skriver Lipacis.

Det er ifølge Lipacis sannsynlig at Intels og AMDs markedsandeler for PC-prosessorer skifter fra 90/10 til 70/30. Om Intels leveringsproblemer fortsetter til midten av 2019, er det ikke usannsynlig at AMD dermed tredobler sin markedsandel.

Annonse


Intel sliter fortsatt med sin 10nm-prosess

Etter å ha levd i skyggen til Intel over lengre tid, slo AMD med sine Ryzen-prosessorer endelig tilbake. Om analytikernes antakelser om at Intel ikke klarer å produsere nok 14nm-prosessorer, og heller ikke klarer å dytte ut en 10nm-prosess (som for øvrig har blitt forsinket et utall ganger allerede), så kan det bety relativt store forandringer i prosessormarkedet.

Intel kommer nok til å karre seg ut av dette i ett stykke, og de vil nok samtidig kunne kapre noen kunder tilbake fra AMD, men det fordrer at de klarer å dytte ut en 10nm-prosess innen rimelig tid. Med tanke på at AMD er godt i gang med arbeidet på deres 7nm-prosess, lover dette i nåværende øyeblikk ikke godt for Intel.

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse