Lanseringsfest fra Amazon - avduket et skred med smarte produkter.
Echo Input sørger for Alexa-integrasjon med dine nåværende høyttalere.

Annonse


Lanseringsfest fra Amazon – avduket et skred med smarte produkter

Amazon avholdt i går et arrangement der de viste frem en mengde med produkter og viser at de for altfor satser på smarte løsninger og ikke minst Alexa.

Echo Dot

Vi kan jo starte med den nye utgaven av Echo Dot, den lille høyttaleren til Amazon. Selskapet sier at låter 70 prosent høyere enn den forrige utgaven og at lyden er mye klarere. Som forgjengeren har også denne både Bluetooth og minijack-kontakt.

Nye Amazon Echo Dot.
Nye Amazon Echo Dot. (Ill.: Amazon)

Echo Auto

Amazon har et helt nytt produkt for biler. Echo Auto kobler Alexa via smarttelefonen og spiller av gjennom bilens høyttalere. Den har åtte mikrofoner og man kan be Alexa om hjelp til navigasjon og andre ting.

Med Echo Auto får man Alexa i bilen.
Med Echo Auto får man Alexa i bilen. (Ill.: Amazon)

Echo Input

Dette er en Alexa-enhet man kobler til nåværende høyttalere slik at man nødvendigvis ikke behøver å kjøpe nye høyttalere med Alexa integrert. Det ordner Echo Input.

Annonse


Echo Sub

Ryktebørsen traff godt på dette. Amazon lanserte i går Echo Sub som er en basskasse man kan koble til Echo- eller Echo Plus-høyttalere for litt ekstra dybde i lydbildet.

Dette er Echo Sub.
Dette er Echo Sub. (Ill.: Amazon)

Echo Plus

En ny generasjon Echo Plus er her, og en av de store nyhetene er at høyttaleren støtter stemmekommandoer selv om man ikke har tilkobling til Internett. Fiffig! En annen nyhet er at Echo Plus har integrert temperaturmåler slik at man kan spørre Alexa om innendørstemperaturen, eventuelt få stemmeassistenten til å deaktivere kjølingen hvis rommet når en viss temperatur.

Amazon avduket en ny Echo Plus.
Amazon avduket en ny Echo Plus. (Ill.: Amazon)

Echo Show

Amazon avduket også en ny utgave av smartskjermen Echo Show hvis skjerm er på hele ti tommer. Nettbutikkgiganten lover også enda bedre lyd. Som de andre produktene i Echo-serien, har også Show Alexa integrert.

Med nye Show lanseres det også en dedikert Skype-app slik at man kan ha videosamtaler direkte på smartskjermen.

Nye Amazon Echo Show har en ti tommer stor skjerm og bedre lyd.
Nye Amazon Echo Show har en ti tommer stor skjerm og bedre lyd. (Ill.: Amazon)

Echo Wall Clock

En veggklokke var kanskje ikke noe man savnet fra Echo-porteføljen, men her er den i hvert fall. Echo Wall Clock kobler man til Echo-høyttalere via Bluetooth og man kan bruke stemmekommandoer å stille klokken, sette alarmer og starte nedtellinger.

Et veggur som støtter Alexa? Ja, hvorfor ikke?
Et veggur som støtter Alexa? Ja, hvorfor ikke? (Ill.: Amazon)

AmazonBasics Microwave

Som med vegguret, kobles også den nye mikrobølgeovnen til en Echo-høyttaler via Bluetooth. Mikrobølgeovnen har integrert en rekke forhåndsinnstillinger slik at Alexa stiller parat når man skal varme opp eller kanskje tine noe.

Der kom Amazons mikrobølgeovn.
Der kom Amazons mikrobølgeovn. (Ill.: Amazon)

Amazon Smart Plug

Som ventet kom det også en smartplugg. Dette er en plugg man kobler i stikkontakten i veggen og så kan man styre den via Alexa. For eksempel slå av og på produktet som er tilkoblet smartpluggen.

Dette er Amazons smarte plugg.
Dette er Amazons smarte plugg. (Ill.: Amazon)

Blir Sonos-konkurrent

I går annonserte Amazon bedre flerromsstøtte slik at man enkelt kan koble sammen tredjepartshøyttalere med Alexa til ett lydsystem. Selskapet avduket også to egne produkter kalt Echo Link og Echo Amp, som gjør at man kan styre lydsystemet via appen.

 

Kilde:
Amazon

Annonse