Gmail bekrefter at utviklere har tilgang til Gmail-data.
Google bekrefter at tredjeparter har Gmail-tilgang.

Annonse


Gmail bekrefter at utviklere har tilgang til Gmail-data

Den amerikanske Kongressen ønsket svar av Google etter at det i juli ble kjent at søkeselskapet gir utviklere tilgang til brukernes Gmail-e-post.

Sier de sjekker utviklerne

Google bekrefter at tredjepartsutviklere får tilgang til brukernes e-postdata og kan dele denne informasjonen “så lenge de er åpne overfor brukerne hvordan dataen brukes” og de må samtidig ha samtykke til å gjøre det.

I et brev sendt til Kongressen forklarer Google at de skanner automatisk og bruker sikkerhetsforskere for å overvåke tredjeparter som har tilgang til Gmail-data. Selskapet sier dog ingenting om de har avdekket at utviklere har brutt retningslinjene.

“Vi etterforsker det når vi avdekker unormal oppførsel. Og når vi utestenger apper, informerer vi brukere om at de bør fjerne appens tilgang til deres data”, står det i brevet fra Google.

Annonse


Overfor Wall Street Journal sier en talsperson for søkegiganten at de ikke har mer å legge til.

Reagerer

Marc Rotenberg, president Electronic Privacy Information Center, reagerer på denne informasjonen.

– Modellen for personvernretningslinjer er helt ødelagt. Det er absolutt ikke mulig for at Gmail-brukere skal se for seg at deres personlige data overføres til en tredjepart, sier han til Wall Street Journal.

 

Kilde.
Wall Street Journal (betalingsmur)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse