Ticketmaster bruker profesjonelle til å videreselge billetter til en høyere pris.
CBC brukte skjult kamera under årets Ticket Summit i Las Vegas.

Annonse


CBC: Ticketmaster bruker profesjonelle til å videreselge billetter til en høyere pris

CBC har avdekket at billettjenesten Ticketmaster har brukt personer, omtalt som “scalpers”, til å kjøpe billetter til arrangementer for så å videreselge dem til en høyere pris.

Benyttet skjult kamera

CBC News/Toronto Star sendte to journalister til Ticket Summit 2018 i Las Vegas i USA. De to reporterne utga seg for å være “scalpers” og benyttet skjult kamera til å avsløre Ticketmaster. Under arrangementet ble de informert om selskapets profesjonelle videresalgsprogram.

Representanter for Ticketmaster fortalte dem at personene bruker bot-er og falske identiteter for å kjøpe mange billetter som de videreselger.

– Jeg har meglere som bokstavelig talt har over et hundre kontoer. Det er ikke noe vi undersøker eller rapporterer inn, ble CBC fortalt av én av salgsrepresentantene.

Annonse


Ticketmaster bekrefter dataangrep – bankkortinformasjon kan være stjålet

Videreselger billetter

Under arrangementet snakket Casey Klein, sjef for Ticketmaster Resale-avdeling, bak lukkede dører der media ikke hadde tilgang. Ifølge CBC snakket Klein om TradeDesk, som er et internettbasert inventarsystem for “scalpers” og gjør det mulig for personene å laste opp store mengder med billetter som er kjøpt via Ticketmaster.

Disse billettene videreselges til en høyere pris og “scalpers” kan enkelt justere prisen på dem basert på forespørselen.

– Som verdens ledende billettplattform, representerer vi tusenvis av lag, artister og arrangementer, og føler vi det er vår jobb å levere en markedsplass som tilbyr et sikkert og rettferdig sted der tilhengerne kan handle, kjøpe og selge billetter i både hoved- og sekundærmarkedet, sier en Ticketmaster i en uttalelse til CBC.

Under kan du se video fra nyhetsmediets reportasje:

 

Kilde:
CBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse