CBC: Ticketmaster bruker profesjonelle til å videreselge billetter til en høyere pris

Ticketmaster bruker profesjonelle til å videreselge billetter til en høyere pris.
CBC brukte skjult kamera under årets Ticket Summit i Las Vegas.

CBC har avdekket at billettjenesten Ticketmaster har brukt personer, omtalt som “scalpers”, til å kjøpe billetter til arrangementer for så å videreselge dem til en høyere pris.

Benyttet skjult kamera

CBC News/Toronto Star sendte to journalister til Ticket Summit 2018 i Las Vegas i USA. De to reporterne utga seg for å være “scalpers” og benyttet skjult kamera til å avsløre Ticketmaster. Under arrangementet ble de informert om selskapets profesjonelle videresalgsprogram.

Representanter for Ticketmaster fortalte dem at personene bruker bot-er og falske identiteter for å kjøpe mange billetter som de videreselger.

Annonse

– Jeg har meglere som bokstavelig talt har over et hundre kontoer. Det er ikke noe vi undersøker eller rapporterer inn, ble CBC fortalt av én av salgsrepresentantene.

Ticketmaster bekrefter dataangrep – bankkortinformasjon kan være stjålet

Videreselger billetter

Under arrangementet snakket Casey Klein, sjef for Ticketmaster Resale-avdeling, bak lukkede dører der media ikke hadde tilgang. Ifølge CBC snakket Klein om TradeDesk, som er et internettbasert inventarsystem for “scalpers” og gjør det mulig for personene å laste opp store mengder med billetter som er kjøpt via Ticketmaster.

Disse billettene videreselges til en høyere pris og “scalpers” kan enkelt justere prisen på dem basert på forespørselen.

– Som verdens ledende billettplattform, representerer vi tusenvis av lag, artister og arrangementer, og føler vi det er vår jobb å levere en markedsplass som tilbyr et sikkert og rettferdig sted der tilhengerne kan handle, kjøpe og selge billetter i både hoved- og sekundærmarkedet, sier en Ticketmaster i en uttalelse til CBC.

Under kan du se video fra nyhetsmediets reportasje:

 

Kilde:
CBC

Annonse
Annonse