Apple har betalt milliardskatten til Irland.
Apple har betalt 13 milliarder euro til irske myndigheter.

Annonse


Apple har betalt milliardskatten til Irland

Apple ble i august 2016 dømt av Europakommisjonen til å betale tilbake 13 milliarder euro i skatt til Irland. Dette fordi myndighetene i landet gav iPhone-produsenten ulovlige skattefordeler.

Saken er anket

Den endelige dommen falt i april i år og i mai ble det kjent at Apple hadde startet nedbetalingen. I går bekreftet Irlands statsminister, Paschal Donohoe, at landet har mottatt milliardsummen fra Apple.

Det betyr at EU-kommisjonen vil trekke stevningen av Apple og saken ses på som avsluttet. I hvert fall fra EUs side – både Apple og Irland har anket saken. Overfor nyhetsbyrået Reuters bekrefter en talsperson for EU-kommisjonen at EU-kommisjonær Margrethe Vestager planlegger å frafalle siktelsene.

Bakgrunnen for saken

Årsaken til granskingen er at Apple sluser inntektene utenfor USA gjennom Irland, og betaler kun en brøkdel av skatt. I 2013 betalte Apple kun 3,7 prosent i skatt på sine inntekter utenfor USA.

Annonse


Ifølge anslag fra det svenske IT-analyseselskapet Radar Ecosystem Specialists, omsatte Apple for 3,5 milliarder kroner i Norge i 2012. I 2011 betalte Apple 7,25 millioner skatt i Norge, skrev NRK i 2013.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse