Elon Musk saksøkt av grottedykker etter "pedo"-kommentar.
Elon Musk har fått sin dom av SEC.

Annonse


Elon Musk saksøkt av grottedykker etter “pedo”-kommentar

Vernon Unsworth, den britiske grottedykkeren som bistod i redningsarbeidet i Thailand i sommer, har valgt å saksøke Elon Musk etter at Tesla-sjefen omtalte ham som “pedo-fyren”.

– Giftet seg med barnebrud

Musk beklaget uttalelsen på Twitter, men senere har det versert to e-poster fra Tesla-sjefen der han omtalte en BuzzFeed-journalist som rapporterte om saken, for et “jævla rasshøl”. Han skal også ha hevdet at Unsworth hadde giftet seg med en barnebrud.

I en e-post omtalte han grottedykkeren som en “singel, hvit mann fra England som har reist til eller bodd i Thailand i 30 til 40 år, for det meste Pattaya Beach, før han dro til Chiang Rai for en barnebrud som på det tidspunktet var rundt 12 år.”

På bakgrunn av dette har Unsworth valgt å saksøke Tesla-sjefen. Grottedykkeren krever 75 000 dollar, rundt 620 000 kroner, i kompensasjon og et rettslig pålegg om at Musk ikke kommer med flere anklager mot ham.

Annonse


Kalte Musks ubåtplaner for “PR-stunt”

Twitter-krangelen startet etter at SpaceX bygget en miniubåt, med et mål om å hjelpe guttene ut av grotten, og fraktet den til Thailand. Miniubåten ble aldri tatt i bruk og Unsworth omtalte det hele som et PR-stunt og ba Musk «stikke den der det gjør vondt».

Tesla-sjefen svarte med at de skulle bevise at miniubåten kan gå til grotte fem og avsluttet den nå slettede meldingen med:

– Sorry, pedo-fyr. Du ba om det.

 

Kilde:
BBC

Annonse


Annonse


Annonse