OnePlus skal lansere TV: - Vi tror vi kan forandre alt
OnePlus TV-en kommer neste år og vil koble seg til mobilen din.

Annonse


OnePlus skal lansere TV: – Vi tror vi kan forandre alt

Det var fredag OnePlus avslørte de jobbet med en TV. Nå vet vi mye mer.

OnePlus skal bli et smarthjem-selskap

For det er ikke snakk om kun en strømmeboks, men faktisk en 4K LCD LED TV. HDR nevnes ikke i intervjuet med PCWorld, men det ser vi på som en selvfølgelighet.

Men hvorfor lansere noe med så lite inntjening per solgte enhet? OnePlus-sjefen Pete Lau påpeker at dette langt fra bare er “en TV”, men en smart TV. “Vi ønsker å finne ut hva vi kan tilby i smart hjem-segmentet”, forklarer Lau.

Samtidig avslører han at TV-en blir et “premium”-produkt, men at selskapet er villige til å tape penger i starten per solgte enhet for å bygge seg opp en brukerbase.

Annonse


OnePlus spurte kundene om de liker hodetelefonkontakten – nå fjerner de den

Gjør sin egen greie, men vil måtte handle LCD-panelene

Lau mener at Sony har den beste bildekvaliteten, og kommer derfor til å jobbe for å nå samme bildekvalitet.

OnePlus må handle panelene fra tredjeparter, naturlig nok, men dette vil være et unikt OnePlus-produkt da de kommer til  å utvikle sine egne bilde-algoritmer og bilde-prossessering.

Dette hinter til at en TV neppe er siste produkt i deres kommende stor satsing på smart-produkter. Her kommer det nok mer.

Annonse:

Kjenner hjemmekino-markedet fra før av

Det er også langt fra tilfeldig at nettopp Lau ønsker å prøve seg på dette, da OnePlus-grunnleggeren var sjef for Oppos DVD-avdeling tilbake i 2012. Disse produktene fikk spesielt gode kritikker.

TV-en er ikke målet i seg selv, men vil være den digitale hub-en for andre enheter, som smart-høyttalere:

“TV-en behøver ikke bare være en skjerm som viser film og TV. Den kan også være en hjemme-automasjonshub som kontrollerer inneklima og underholdning, eller kanskje også være enheten du bruker til å kommunisere til verden med”.

2019

TV-en vil ha smarte mikrofoner, som smart-høyttalerne, slik at den kan utføre funksjoner for deg og svare på spørsmål. Planen er også å integrere TV-en tett med mobiler slik at man kan få opp ting som kalenderen på TV-en når man våkner.

“Ting som burde være lett, som å vise bilder på TV-en fra mobilen, er vanskelig å få til”, innrømmer Lau som lover hyppige programvareoppdateringer av produktet.

Vi får vite mer om produktet tidlig neste år.

 

Kilder:
PCWorld
OnePlus

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse