Her er BMWs elektriske SUV-konsept.
Dette er BMW Vision iNext.

Annonse


Dette er BMWs elektriske SUV-konsept – skal gi Tesla Model X konkurranse

I en pressemelding i dag avduker BMW Group Norge den elektriske SUV-en Vision iNext.

Med autonom teknologi

BMW omtaler elbilen som “et futuristisk flaggskip” og legger vekt på autonom teknologi. Konseptbilen kommer med modusene “Boost” – der sjåføren er i kontroll – og “Ease” der den autonome teknologien tar over. I denne modusen skjules ratt og pedaler delvis i interiøret og bilens infotainmentsystem har underholdning i fokus.

– iNEXT-prosjektet er en viktig hjørnesten for BMWs fremtid. Dette er vårt neste flaggskip, og bilen vil bli styrende for alle våre kommende modeller, så vel som for hele selskapet, sier BMW Group-sjef, Harald Krüger, i pressemeldingen.

Planen er å starte produksjonen av BMW iNext Vision i 2021. Det vil se ved Dingolfing-fabrikken i Tyskland.

Annonse


Artikkelen fortsetter under videoen.

Litt større enn ny X5

Elbilen er 5055 millimeter lang, 1690 millimeter høy og 2062 millimeter bred og er dermed litt større enn den kommende utgaven av BMW X5, opplyser bilprodusenten og skriver at dimensjonene på studiemodellen sørger for et romslig interiør og plass nok til nye tekniske installasjoner.

“Eksteriørdesignen preges av skarpe linjer og kurver. Lyktene foran og bak er smalere enn noen gang. Den erketypiske nyregrillen har fått en ny design og fungerer som et panel for de mange sensorene som tas i bruk. Store glassflater sørger for mye lys inn i kupéen. Fordørene og bakdørene åpnes hver sin vei, slik som på dagens BMW i3.

Interiøret vitner om at BMW ser på fremtidens bil som både en kjøremaskin og et oppholdssted. Store digitale skjermer møter stramme linjer inspirert fra moderne møbler. Overflatene i interiøret består av både myke tekstiler og harde materialer, og fungerer som touch-flater som kontrollerer en rekke ulike systemer”, skriver BMW Group Norge.

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse