Telenor med kalddusj til dere som tenker å handle Watch LTE i utlandet
Telenor sier det ikke vil fungere å handle Watch LTE i Sverige eller Danmark og bruke det på Telenors eSIM-nett i Norge. Årsaken er at enhetene må ha eksplisitt støtte, og det er det bare en Samsung-klokke som har foreløpig.

Annonse


Telenor med kalddusj til dere som tenker å handle Watch LTE i utlandet

Apple forklarer endelig mer om hvordan iPhone Xs håndterer to SIM-kort.

Oppdatert, 16. september, 00:52:

Også Telenor har eSim i Norge, men kun på Samsungs smartklokke. Selskapet har ingenting å melde foreløpig om Apple-støtte, og forklarer følgende til oss (uthevingen er vår):

Per dags dato tilbyr vi ikke eSim til Apple Watch-produktene. Dette er uavhengig om du har kjøpt dette i Norge eller i utlandet. Det er kun Samsung-produkter som støtter eSim-løsningen slik den er i dag.”

Annonse


“Det er slik at Apple bestemmer hvilke land og operatører som får benytte de forskjellige tjenestene i produktene sine.  Vi jobber kontinuerlig med smarte løsninger – noe nettopp eSim er. Vi håper derfor på å etterhvert, i dialog med Apple, kunne tilby alle kundene våre eSim i produktenene vi selger, og at Norge også kan komme inn på markedet.”

Apple forklarte i pressmeldingen i forbindelse med Series 4-lanseringen at mange nye land vil få støtte senere i år. Det er nok slik at en Watch LTE kjøpt i utlandet undersøker om det er greit å koble seg til Telenors eller OneCall sitt eSIM-nett. Foreløpig godkjennes altså kun Samsungs klokke.

Oppdatert, 19:40:

Vi beklager: OneCall tilbyr eSIM i Norge.

Xs-modellene støttet

Som Apple forklarer: “Du kan bruke to mobilabonnementer på iPhone XS eller iPhone XS Max, en nano-SIM og en eSIM.”

Selskapet forklarer så noen av fordelen med to nummer på samme mobil:

“Her er noen av de mange måtene du kan bruke Dual SIM på:

  • Bruk ett nummer for jobb og ett nummer for personlige anrop.
  • Legg til et lokalt dataabonnement når du reiser utenlands.
  • Ha separate tale- og dataabonnementer.”

Apple Watch LTE kan komme til Norge kjappere enn vi trodde

Merk deg dette (du kan dessverre ikke kombinere to linjer for bedre ytelse):

“Begge telefonnumrene kan ringe og besvare anrop og sende og motta SMS og MMS.* iPhone kan bruke ett mobildatanettverk om gangen* Denne bruker Dual SIM Dual Standby-teknologi, som betyr at begge SIM-kortene kan ringe og motta anrop. Hvis et nummer allerede brukes til et anrop, sendes innkommende anrop til telefonsvarer.”

Om operatørlås:

“Hvis du vil bruke to ulike operatører, må du låse opp iPhonen. Hvis ikke må begge abonnementene være fra samme operatør. Hvis en CDMA-operatør gir deg det første SIM-kortet, støtter ikke det andre SIM-kortet CDMA. Ta kontakt med operatøren for å få mer informasjon.”

Apple forklarer at iOS-oppdateringen som vil gjøre dette mulig kommer senere i år.

Det finnes ikke eSIM-støtte i Norge enda fra noen operatør, men vi regner altså med at det er på plass om ikke så lenge i Norge – det vil også gi mulighet for Watch Series 4 LTE.

Slik fungerer det

“Ett av mobilabonnementene bruker en nano-SIM og de(t) andre bruker en eSIM. Hvis du ikke har en nano-SIM, men operatøren din støtter dette, kan du kun bruke en eSIM for mobilabonnementet. eSIM-en gitt av operatøren, lagres digitalt på iPhone.”

 

Kilde:
Apple