iPhone Xs er ikke så mye kjappere som du kanskje tror
iPhone Xs-modellene har kamera- og AI-fokus, mens iPhone X og A11-brikken hadde stort ytelsesfokus. I år er ikke forbedringen like stor.

Annonse


iPhone Xs er ikke så mye kjappere som du kanskje tror

Det lekket GeekBench-tall lenge før avsløringen av Xs-modellene denne uka – også den gang ble det avslørt mindre ytelsesforbedringer.

Første med 7 nm,

For hva angår CPU-delen i A12-brikkesettet som er å finne i samtlige de nye modellene, Xs, Xs Max og Xr, så er GPU-ytelsen en god del bedre (Apple hevder opp til 50 prosent ytelsesøkning på dette feltet), men CPU-ytelsen ikke så mye bedre enn A11-brikken som ble introdusert i fjor med iPhone X.

Merk også at det er 4GB RAM (1GB mer enn iPhone X) å finne i en eller flere av Xs-modellene. Vi vet ikke om dette er Xs eller Xs Max-tall, og derfor heller ikke om samtlige modeller har like mye RAM. Vi tipper begge Xs-modellene har 4GB RAM, og Xr 3.

Dette er en typisk s-oppgradering av modellene og igjen er fokuset på AI og kamera-egenskaper, og ikke gigantiske store ytelsesløft.

Annonse


Ikke kjappere flerkjerneytelse

A12-brikken har seks kjerner og er klokket til 2,49Ghz, opp fra 2,39GHz i A11. L1-mellomlagringen til CPU-en er også økt til 129KB fra 32.

En av GeekBench-testene avslører iOS 12.1 (vi tipper den lanseres rett før butikklanseringen av de nye modellene 21. september). Med andre ord kan det tenkes at flerkjerneytelsen blir forbedret med en iOS 12-oppdatering.

iPhone X får rundt 4200 poeng i GeekBench enkjernetesten, mens Xs øker tallet til nesten 4790 og en flerkjernesum på 10 842 (iPhone X: 10 116).

Se GeekBench-sammenligningen mot iPhone 8 Plus og poengsummene alene.

 

Kilde:
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse