Dette mener Google egentlig om Trump.
Google uttaler at disse møteformene er helt vanlige.

Annonse


Dette mener Google egentlig om Trump

Nettstedet Breitbart har publisert en video fra et Google-møte som fant sted rett etter det amerikanske presidentvalget høsten 2016. Videoen er fra et av Googles ukentlige møter der ansatte og ledere kan snakke fritt og dele sine meninger.

– En stressende tid

Blant dem som snakker i videoen er Googles medgrunnleggerne Sergey Brin og Larry Page, Kent Walker, leder for selskapets juridiske avdeling, nåværende toppsjef Sundar Pichai og økonomisjef Ruth Porat.

I den lekkede videoen kommer det frem at flere i Google er skuffet over valgresultatet som gav finansmannen Donald Trump plassen i presidentstolen.

– De fleste her er ganske urolige og triste. Jeg syns at dette valget var ganske støtende og jeg at mange av dere også syns det. Det er en stressende tid, og det er i konflikt med mange av våre verdier. Jeg syns dette er et godt tidspunkt å reflektere på … Tydeligvis er det mange personer som ikke deler våre verdier, sier Brin og sammenlikner skuffelsen med Trumps valgseier med hvor opprømt han ble for legaliseringen av marijuana i Californa.

Annonse


– Har mottatt bekymringsmeldinger

Administrerende direktør Pichai sier til de fremmøte at flere ansatte har sendt ham e-post der de skriver at de er bekymret over konsekvensene med å ledes av en Trump-administrasjon. Han oppfordrer disse personene til å dele sine meninger.

En Google-ansatt i salen spør Pichai hva selskapet vil gjøre med “feilinformering” og “falske nyheter” delt av det som omtales som “lite informerte velgere”, hvorpå toppsjefen svarer at deres satsinger på maskinlæring og kunstig intelligens er en stor mulighet for dette.

Kent, juridisk leder i Google, er litt mer tilbakeholden i sine uttalelser og sier følgende:

– Det er en rettferdig og demokratisk prosess, og vi ærer det.

Avslutningsvis mottar Google-lederne et spørsmål fra salen fra en som spør om det kommer noe godt ut av dette valgresultatet. Spørsmålet møtes med latter både.

– Vel, det er veldig vanskelig å si akkurat nå, svarer Brin.

Google svarer

Google sier i en uttalelse til Breitbart at denne møteformen har de drevet med i 20 år og lar de ansatte fri dele sine synspunkter.

– Under et jevnlig “all hands”-møte, var det flere Google-ansatte og -ledere som delte sine personlige synspunkter i kjølvannet av en lang og hektisk valgperiode. I over 20 år har alle i Google hatt muligheten til å uttrykke sine meninger under disse møtene. Ingenting som ble sagt under det møtet, eller et annet møte, tyder på at politisk upartiskhet påvirker måten vi utvikler eller opererer våre produkter på. Faktisk det helt motsatte, våre produkter er laget for alle, og vi designer dem med et ekstraordinært fokus på å være en kilde som alle kan stole på, uten hensyn til politiske synspunkter.

Videoen kan ses i kildelenken. Hva tenker du om denne type møteform?

 

Kilde:
Breitbart

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse