Apple Watch 4 som selges i Norge har ikke EKG-måling.
Apple Watch 4 som selges i Norge har ikke støtte for EKG-måling.

Annonse


Nordmenn må vente på EKG-måling på Apple Watch 4

I går kveld annonserte Apple de tre smarttelefonene iPhone Xs, Xs Max og XR i tillegg til smartklokken Apple Watch Series 4. Vi fulgte avsløringene tett, men det er nok ikke alle som fikk med seg alt som ble sagt i går.

Ikke EKG-måling i Norge

Én av de største nyhetene med Apple Watch 4, er EKG-måling (elektrokardiografi) direkte på håndleddet. Dessverre for norske brukere må de vente på støtte for EKG-måling. MacRumors skriver at Apple Watch 4 med EKG i førsteomgang kun er tilgjengelig i USA.

I tillegg nevner den norske pressemeldingen at “EKG-appen lanseres senere i år (bare i USA).”

Fallregistrering

Helse stod i fokus da Apple snakket om Apple Watch Series 4. EKG var nok den største nyheten på denne fronten (dessverre ikke i Norge), men fallregistrering er også noe som er veldig nyttig. For eksempel eldre som bor alene.

Annonse


“Ved å analysere støtakselerasjon og banen håndleddet beveger seg i, kan Apple Watch registrere fall og vise brukeren et varsel som enten kan avvises eller brukes til å ringe nødetatene”, skriver Apple om funksjonen.

Apples A-brikker kommer til Mac

Vi har allerede sett tendenser på at Apple planlegger å fase ut Intel med egne brikker. Apple nevnte ikke noe spesifikt i går, men den nye A12 Bionic-brikken er skikkelig kraftig og baner vei for kommende brikkesett.

A12-kjernene er 15 prosent raskere og har opptil 50 prosent raskere grafikkytelse enn fjorårets A11 og bruker samtidig 40 prosent mindre strøm. Brikken kan gjennomføre 1,5 billioner operasjoner per sekund – opp fra 600 milliarder.

Med tanke på hvor kraftig A11 var, er det all grunn til å ha forhåpninger til A12. Tenk bare på hvor kraftige A13, 14 og så videre kan bli.

Flere kan spille AR-spill samtidig

iPhone X og iOS 11 markerte starten på Apples virkelige satsing på utvidet virkelighet (AR), og det fortsetter i iOS 12. Under avdukingen i går demonstrerte Apple hvordan flere – tre i dette tilfellet – brukere kan spille AR-spill på iPhone Xs samtidig.

Raskere trådløs lading

I fjor introduserte Apple trådløs lading i iPhone 8, 8 Plus og X og disse kan lades ved inntil 7,5 watt. Årets modeller kan også lades trådløst. Ifølge Apple lader iPhone Xs og Xs Max raskere enn X, men går dessverre ikke inn på detaljer.

“Glassdesignet på forsiden og baksiden har det sterkeste glasset noensinne på en smarttelefon med forbedret ripebestandighet, mens baksiden i glass muliggjør raskere trådløs lading”, skriver Apple.

Er det noe vi har glemt? Gi gjerne lyd fra deg i kommentarfeltet.

Annonse