Slik gikk det da en AI skulle sette sammen den ultimate pizzaen.
Noen pizzaer litt utenom det vanlige.

Annonse


Slik gikk det da en AI skulle sette sammen den ultimate pizzaen

Kunstig intelligens kan bidra med mye rart, men er teknologien i stand til å lage den ultimate pizzaen? Vel, det ønsket forskere og studenter ved MIT-universitetet i USA å finne ut av.

Vurderer å sette én av dem på menyen

Gjennom prosjektet “How to Generate (Almost) Anything” forsker MIT-studentene på mye rart. I dette tilfellet benyttet de maskinlæringsalgoritmen textgenrnn for å hente pizzaoppskrifter fra hundrevis av matblogger verden rundt for å komme frem til den “ultimate” oppskriften. Deretter slo MIT-studentene seg sammen med pizzarestauranten Crush Pizza i Boston i USA som fikk oppgaven med å bake pizzaene.

Ettersom AI-en ikke tok utgangspunkt i hvordan ulike matvarer passer sammen, kom den frem til noen pizzaer som var litt utenom de vanlige. For eksempel en pizza med blåbær, spinat og fetaost, en annen med bacon, avokado og pære. Hva sier du til en pizza med aprikos, pære, tranebær og ricotta, eller en med søtpotet, bønner og brie?

Vinneren i MIT- og Crush Pizzas smakstest var faktisk en pizza med reker, syltetøy og italiensk pølse. Den var faktisk så god at Crush Pizza vurderer å sette den på menyen. Alle oppskriftene finner du her.

Annonse


Hvilken syns du høres best ut?

 

Kilde:
Venture Beat

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse