Dette er alt du må vite om Apple Watch Series 4 inkludert norske priser
Dette er Apple Watch Series 4 som leveres i 40 og 44 mm-størrelser.

Annonse


Dette er alt du må vite om Apple Watch Series 4 inkludert norske priser og lanseringen

Apples presskonferanse pågår akkurat nå, og vi har fått inn Series 4-prisene i Norge.

Dette koster de

Watch Series 4 kan bestilles fra 14. september, og kommer i salg 21. september.

Priser:

“Apple Watch Series 4 (GPS) koster fra 4390 kroner og har den samme oppdaterte designen og de nye helsefunksjonene. Series 3 blir tilgjengelig til en ny og rimeligere pris fra 2990 kroner.”

Annonse


“I tillegg til de tre aluminiumskonstruksjonene med anodiserte finisher i sølv, gull og stellargrå kommer Apple Watch Series 4 også i en flott utførelse i rustfritt stål med gull-finish og med matchende Milanese Loop, som føyer seg inn i produktserien med modellene i rustfritt stål i stellarsvart eller med sølv-finish. En ny kolleksjon klokkeremmer lanseres i høst, og alle remmene kommer fortsatt til å være kompatible med samtlige generasjoner Apple Watch.”

Annonse:

Få de beste prisene på Apple Watch Series 4.

https://www.youtube.com/watch?v=6EiI5_-7liQ

https://www.youtube.com/watch?v=HXs8G7Kjrd8

Ingen LTE

Norge får ikke LTE enda:

“Kunder kan bestille Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) fra og med fredag 14. september, og den kommer i salg fredag 21. september i Australia, Canada, Danmark, De forente arabiske emirater, Frankrike, Hongkong, Italia, Japan, Kina, Singapore, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tyskland og USA og i mange andre land senere i år.”

Dette sier Apple

Fjerde generasjon Apple Watch har fått et løft på en rekke områder, med ny og kraftige maskinvare- og programvareforbedringer samlet i den originale, enhetlige og ikoniske designen. Den fantastiske skjermen er mer enn 30 prosent større og er sømløst integrert i en tynnere og mindre urkasse, mens det nye grensesnittet gir deg mer detaljert informasjon enn tidligere. Apple Watch Series 4 med watchOS 5 kommer med avanserte funksjoner for kommunikasjon og aktivitet, og ikke minst revolusjonerende nye funksjoner knyttet til helse – blant annet et nytt akselerometer og gyroskop, som kan registrere harde fall, og en elektrisk hjertemåler som kan ta EKG (elektrokardiogram) med den nye EKG-appen1  – denne har fått De Novo-klassifisering av amerikanske FDA.

«Vi er henrykte over at Apple Watch har blitt en viktig del av folks liv», sier Jeff Williams, driftssjef i Apple. «Den fullstendig redesignede Apple Watch Series 4 fortsetter å være en uunnværlig helse- og treningspartner. Med nye banebrytende funksjoner som fallregistrering og den første EKG-appen som blir direkte tilgjengelig for forbrukere, kan Apple Watch Series 4 også overvåke og bidra til å ivareta helsen din på en intelligent måte».

Fra fredag 14. september kan Apple Watch Series 4 (GPS) bestilles i 26 land og områder, mens Apple Watch Series 4 (GPS+ Cellular) kan bestilles i 16 land og områder. Begge modellene kommer i butikkene fra fredag 21. september.

Design 

Apple Watch Series 4 er ikke bare en videreutvikling – den er en grunnleggende redesign og nyutvikling av Apple Watch. Den kommer i to størrelser – 40 mm og 44 mm. Høyttaleren har 50 prosent kraftigere lydstyrke og er optimalisert for telefonsamtaler, Siri og Walkietalkie. Mikrofonen har også blitt flyttet for å redusere ekko og gi bedre lydkvalitet. Enheten inneholder neste generasjon S4-chip med en spesialbygd 64-bits tokjerners prosessor. Dette gir dobbelt så rask ytelse uten at det går på bekostning av batteriet, som fremdeles varer hele dagen.

Baksiden av Apple Watch Series 4 er laget i en svart keramisk utførelse med safirglass som lar radiosignaler passere nærmest uhindret gjennom for- og baksiden for bedre mobilsignal. Digital Crown kan nå gi følbare tilbakemeldinger, slik at brukerne får en mer mekanisk og responsiv opplevelse med følelsen av inkrementelle klikk.

Brukergrensesnittet er optimalisert for den større skjermen, med appsymboler og fonter som er større og enklere å lese, mens komplikasjonene har fått en elegant oppgradering slik at de er enda mer presise og informative. Det er utviklet nye urskiver som nyttiggjør mulighetene i Series 4-skjermen fullt ut, fra Infograph-urskiven som kan tilpasses ned til minste detalj, til Pust-urskiven, der man kan følge en animasjon som veileder brukeren i å puste dypt og rolig. I tillegg finnes det en serie med urskiver med bevegelse som Vapor, Liquid Metal, Fire og Water, som føyer seg etter de avrundede kantene på urkassen på en unik måte.

Helse

Med Apple Watch Series 4 kan brukerne ta en EKG direkte fra håndleddet med den nye EKG-appen, som bruker elektrodene som er innebygd i Digital Crown og den nye elektriske hjertemåleren i krystallmaterialet på baksiden. Med appen kan brukerne berøre Digital Crown, så får de en klassifisering av hjerterytmen etter 30 sekunder. Det registreres om hjerteslagene har et normalt mønster, eller om det er tegn på atrieflimmer, en hjertelidelse som kan medføre alvorlige helseproblemer. Alle målingene, de respektive klassifiseringene og eventuelle symptomer som registreres, lagres i Helse-appen i form av et PDF-dokument som kan deles med helsepersonell.

Med watchOS 5 tar Apple Watch periodiske avlesninger av hjerterytmen i bakgrunnen, og sender en varsling dersom den registrerer uregelmessig hjerterytme som kan være et tegn på atrieflimmer.3 Den kan også varsle brukeren dersom hjerterytmen går over eller under spesifikke grenseverdier.

Funksjonen for fallregistrering bruker et enda mer avansert og følsomt akselerometer og gyroskop som kan måle g-krefter på opptil 32 g, i tillegg til spesialutviklede algoritmer som kan registrere harde fall. Ved å analysere støtakselerasjon og banen håndleddet beveger seg i, kan Apple Watch registrere fall og vise brukeren et varsel som enten kan avvises eller brukes til å ringe nødetatene. Dersom Apple Watch registrerer at brukeren ikke beveger seg i en periode på 60 sekunder etter at varselet vises, ringes nødetatene automatisk opp, og klokken sender også en melding med posisjonsinformasjon til registrerte nærmeste pårørende.

Trening 

Med watchOS 5 blir Apple Watch en enda bedre treningskamerat. Med aktivitetskonkurranser kan man utfordre andre Apple Watch-brukere, automatisk treningsgjenkjenning sender et varsel om å starte øvelsen (med tilbakevirkende aktivitetsregistrering), mens Yoga og Fjelltur er nye, spesialiserte treningsformer som presist registrerer antall forbrente kalorier og treningsminutter. Løpeglade kan dra nytte av den forlengede batteritiden – som har økt til seks timer – ved trening utendørs, i tillegg til andre kraftige funksjoner som måling av snittrytme for løping innen- og utendørs, fartsvarsler for utendørsløping samt Aktiv fart, som måler aktiv fart siste kilometer.

Hold kontakten 

Nå venner med bare et trykk på håndleddet med Walkitalkie. Denne funksjonen oppretter en forbindelse mellom to klokker, og er en helt ny måte å kommunisere med andre over hele verden på via Wi-Fi eller mobilnett.4 Siri-urskiven viser nå enda mer intelligente og prediktive snarveier og interaktivt innhold fra tredjepartsapper man bruker ofte. Med watchOS 5 kan brukerne også høre på podkaster på farten med Podkaster-appen på Apple Watch, og strømme en hvilken som helst podkast i katalogen med Siri. Med Apple Watch Series 4 får man oppgraderte komplikasjoner som gir mer detaljert informasjon om tredjepartsapper som eksempelvis Dexcom, med kontinuerlig måling av glukosenivåer, og Streaks, som viser daglig fremgang i ulike oppgaver man vil spore.

Annonse