Slik kan hackere stjele en Tesla på få sekunder.
Her "stjeler" forskeren en Tesla Model S.

Annonse


Slik kan hackere stjele en Tesla på få sekunder

Forskere ved KU Leuven-universitetet i Belgia har avslørt hvordan de kan hacke og stjele en Tesla-bil, og det på kun få sekunder.

Leser av nøkkelens signaler

Metoden innebærer å bruke radioverktøy som kan lese signalene fra nøkkelbrikken tilhørende bilen. Etter signalene er lest, tar det kun sekunder å klone dem og så kan hackerne stikke av med bilen. Et slik verktøy koster mellom 5 og 6000 kroner.

I videoen under kan du se forskerne demonstrere hvordan de gjennomfører hacken, låser seg inn i en Model S og kjører av gårde med den.

Tesla sier til Wired at Model S-biler solgt etter juni i år ikke kan hackes på denne måten ettersom bilene har oppdatert kryptering. Forskerne demonstrerte metoden overfor Tesla før offentliggjøringen og bilprodusenten skal deretter ha gjort oppdateringer til programvaren. I tillegg har Tesla lagt til muligheten å sette en pinkode som må tastes inn før man kjører av gårde.

Annonse


Tidligere har vi sett en norsk hacker demonstrere hvordan man kan stikke av med en Model S ved å utnytte svakheter i Android.

 

Kilde:
Wired

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse