iPhone X kan ilegges importforbud i Sør-Korea.

Annonse


Apple risikerer iPhone X-importstans i Sør-Korea – kan reddes av Samsung

Business Korea melder i dag at Apple risikerer et forbud mot import av iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X og fire iPad-er i Sør-Korea. Bakgrunnen er at Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) hevder de eier et patent for FinFET-teknologi som sitter i Apples A-brikkesett.

KAIST får trolig medhold

Ingenting er avgjort ennå, men Business Korea skriver at myndighetenes konklusjon er at Apple krenker det aktuelle patentet, KAIST vil dermed få medhold i klagen. Det kan bety at iPhonene, samt iPad 9,7, og Pro-modellene på 9,7, 10,5 og 12,9 tommer, ikke kan importeres til Sør-Korea.

“Vi undersøker for øyeblikket om Apple krenker patentene til KIP, et datterselskap av KAIST”, sier den sørkoreanske handelskommisjonen til Business Korea.

Samsung kan bli redningen

Det som kan bli redningen for Apple er faktisk mobilkonkurrenten Samsung. Dette fordi Galaxy-produsenten for tiden kjemper en liknende sak mot KAIST i USA. Samsung har lagt frem bevis i saken for å ugyldiggjøre KAISTs patent, noe som også vil påvirke Apples sak i Sør-Korea.

Annonse


– Vi kan ikke gjøre annet enn å følge med på forhandlingene i USA og Sør-Korea som involverer Samsung, selv om våre undersøkelser gjelder Apple. Dette fordi Samsung har lagt frem bevis som skal motbevise aktualiteten til patentet, noe som er påkrevd for å ugyldiggjøre et patent, sier handelskommisjonen til nyhetsmediet.

 

Kilde:
Business Korea

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse