Viweb nekter å svare - kunde venter fremdeles på sin iPhone X til 5000 kroner
Viweb knaller fremdeles på med tilbud ingen andre i verden har. Her en iPhone X 64GB til 4000 kroner. Apples pris er 10 990 kroner.

Annonse


Viweb truer ITavisen med rettslige skritt

Interessen rundt saken om Viweb, en nettbutikk som også har butikk på et kjøpesenter i Vinstra, har vært enorm med nesten 500 kommentarer.

Oppdatert, 18:27:

Kunden har igjen tilgang til siden. Trolig falt kundesiden ned grunnet teknisk feil. USA er fremdeles bannlyst fra viweb.no.

Oppdatert, 18:20:

Annonse


Viweb melder på egen Facebook-side at de kommer til å ta rettslige skritt mot ITavisen grunnet “ærekrenkelser”. Det påstås at vi ikke har spurt dem i denne saken. Dette er ikke korrekt: Viweb fikk hele denne artikkelen tilsendt før publisering for tilsvarsrett og så mye gjennomsiktighet som mulig. Vi hørte ingenting. Igjen: vi ønsker å komme i kontakt med Viweb. Kontakt meg.

Dette melder Viweb:

“This a message for who is reading itavisen legal action in Norway and abroad is been taken against the company in cause, we have nothing to do with that newspaper , no one from that company have done any interviews or been official in the shop!
Defamation is punished by law in Norway and USA.”

Oppdatert, 17:30:

Det er nå ikke lenger mulig å få tilgang til egen kontoside på Viwebs nettbutikk og i stedet får opp en 404-feil.

ITavisen kan bekrefte at dette gjelder for kunden beskrevet i denne artikkelen, men vet ikke om det gjelder alt.

Det er også nylig gjort endringer i selskapsstrukturen til Viweb AS da en i styret har gått av.

Utrolige priser ingen skjønner noe av

Årsaken er rett og slett at selskapet selger produkter som Apple iPhone X, Samsung S9 og Mac-maskiner, som ifølge butikken er helt nye, lovlig importert og beskattet, ofte til under under halv pris.

Vi snakker her om iPhone X 256GB på tilbud til 5000 kroner, en mobil Apple.no selger for 12 690 kroner.

Selskapet forklarer at “all vår import av Apple og Samsung produkter er fra Amerika. Vi kjøper direkte fra produsenten og har ingen mellom ledd å betale er grunn fordi vi kan ha slike priser. Det er så enkelt.

Selskapet er tidligere omtalt i lokalavisen Dølen:

“Etter hvert vil utstyrsparken utvides, med blant annet egne TV-er, der «innmaten» er lik flere av de store produsentene, men skallet har eget design. Bedrifta sparer en del på å bestille varer direkte fra produsentene, forteller Fernandes.”

“- Det gjenstår litt, men vi har en god del varer som er på veg eller klare til å sendes. Vi har planer om å utvikle mer etter hvert, men nå først må vi få på plass det grunnleggende her i butikken.”

Mener de har unik Apple-kontrakt

Vi tok kontakt med Viweb med en gang vi så tilbudene 10. august, da vi ønsket å høre hvordan det er mulig å selge ut til kunde så utrolig billig. Til oss ble det forklart at Viweb AS, stiftet i fjor, har avtaler direkte med Apple som gjør at de kan skaffe produktene veldig billig.

Vi spurte Apple om hvordan de har et slikt partnerskap, men vi har til gode å høre fra selskapets norske PR-selskap.

En av videoene til selskapet på Facebook avslører at et S9-eksemplar er importert fra Saudi-Arabia, men dette er noe selskapet i kommentarfeltet under den opprinnelige saken, avviser.

Viweb har brukt tid på å svare ITavisens lesere:

Selskapet har i etterkant av den første artikkelen vært aktivt i ITavisens kommentarfelt. De føler seg dårlig behandlet grunnet fokuset på de lave prisene, og svarer ITavisen-lesere som synes det er rart selskapet kan selge med så lave ut-priser.
Selskapet har i etterkant av den første artikkelen vært aktivt i ITavisens kommentarfelt. De føler seg dårlig behandlet grunnet fokuset på de lave prisene, og svarer, med skarp tone på engelsk, ITavisen-lesere som synes det er rart selskapet kan selge med så lave priser. Selv skriver de aldri under med eget navn hverken i kommentarfelt eller e-post (Ill.: ITavisen)

Et lite samfunn

Vinstra er et lite samfunn, og flere har sagt til oss at de ikke ønsker å bli sitert med navn av den grunn. Det skal nemlig være dårlig stemning i bygda grunnet nettopp Viweb. Selskapet skal først ha solgt service-tjenester som data-support, noe de også opplyser om i nettbutikken.

Ifølge flere person ITavisen har vært i kontakt med har ikke butikken ekte produkter, men plastmodeller av dyre produkter til utstilling, og billige Kina-produkter hengende på veggen.

Vi blir også fortalt at en rekke personer er innom butikken daglig, da de ikke skal ha fått produktene sine innen rimelig tid.

Visse kunder skal ha fått produktene de har bestilt, andre venter fremdeles etter lang tid, inkludert personen vi har vært i kontakt med.

– Ønsker å handle EU-modeller

Vi har fått opplyst fra en troverdig kilde at Viweb har handlet mobiler fra en eller flere butikker i området som normalt sett selger til sluttbrukere.

ITavisen erfarer at butikkene ikke lenger ønsker å gjøre forretninger med dem, da salg av mobiler uten abonnement er nærmest rent tap, og at Viweb prøver å kjøpe unormalt mange enheter.

Ifølge vår kilde skal grunnen til handlingen være at de ønsker å bevise at mobilene de selger er helt legitime.

Viweb har bannlyst alle med amerikansk IP fra å besøke nettsiden, noe som rammer ITavisen-redaktør Trond Bie som jobber fra California.
Viweb har bannlyst alle med amerikansk IP fra å besøke nettsiden slik at jeg ikke kommer inn uten VPN. Vi spurte hvorfor, men har ikke fått svar. (Ill.: ITavisen)

Hvor er mobilen?

ITavisen har fulgt kjøpsprosessen til en Viweb-kunde.

Kvelden 10. august ble en iPhone X Space Gray med 256GB bestilt. Pris: 5000 kroner. Det ble slengt på litt ekstra hurtig-transport av produktet til 625 kroner. Frakten omtaler Viweb slik:

“Deliver 1 to 4 Weeks Guaranteed – When in Norway Courier Tracking and SMS sent”.

I dag er det 10. september, og ingen mobil har ankommet. Viweb har heller ikke svart på kundens henvendelser, og på kontosiden står det fremdeles at ordren er under arbeid.

Dette svarte de oss

Undertegnede prøvde å ringe Viweb 30. august, men kom kun til svareren som de andre gangene.

I stedet anklager Viweb ITavisen, via e-post (les under), at vi og leserne “insinuerer” noe. Det eneste vi ønsker er å finne ut hvordan Viweb, som eneste selskap i verden oss bekjent, kan selge det de mener er nye Apple-produkter så billig, men det ønsker de ikke å svare på.

Viweb besvarte vår henvendelse med under. De fikk også hele artikkelen du nå leser med flere dager tilsvarsmulighet, men vi har i skrivende stund ikke hørt mer.

Igjen hevdes det at de har unike avtaler som ingen andre har, inkludert storkjeder som Elkjøp og Best Buy som selger iPhone veldig nærme Apples egne priser:

“Vi setter ikke pris på det du insinuerer og det du har latt andre insinuere på dine nettsider.  Er klart vi har lov å reagere! Rart du ikke tørr å legge til det innlegget som faktisk snakket 100% korrekt der som vi gratulerte for riktig svar. Vi er et norsk firma som jobber og driver utifra norsk lov. I Norge så er det illegalt å selge noe som er falsk. Vi er bundet til 5 års reklamasjonsrett her i Norge.
Vårt butikk ligger i samme lokalet som politiet her på Vinstra. Det er som å insinuere at de ikke kan jobben sin der de går forbi oss hver dag.”

“Utlegget du har kopiert fra Dølen (red. anm.: Denne artikkelen) er fra da vi først startet opp firmaet vårt. Vi hadde planer som du skriver om å utvide muligens med elektronikk med vårt eget navn, noe som igjen ikke er ulovlig. Vi slo dette fra oss da vi fikk våre avtaler direkte med produsentene om gode innkjøps priser for kjente merkevarer. Vi er en B2B grossist som velger å selge direkte til kunder i stedet for større butikk kjeder.”

“Utstillings modellene våre er ikke plast modeller men godkjente originale utstillings modeller uten elektronikken i dem. Vi har kun det nyeste modellen på iPhone og Samsung i ny tilstand som vi viser til når folk når de er interesserte å se og prøve dem. I henhold til at vi har kjøpt varer på andre butikker, så ja hva er galt med det. Vi har leverings tidspunkter vi må å prøve å overholde og folk som ønsker det raskt pga spesielle begivenheter de trenger dem for. Vi kan bare prøve det beste for våre kunder men vi er ikke feilfrie. Leveringene kan noen ganger ta tid. Men folk har alltid fått varene sine og ja de har alle fått Orginale produkter!”

Det siste er neppe sagt om Viweb, og selskapet står fremdeles fritt til å forklare nøyaktig hvordan det er mulig å selge billigere enn alle andre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse