Tor Browser lover sikker og sporingsfri surfing på Android.
Tor Browser kan testes på Android.

Annonse


Tor Browser lover sikker og sporingsfri surfing på Android

Tor Project jobber med en nettleser for Android som skal sørge for en sporingsfri surfeopplevelse. Det er velkjent at inkognitomodus ikke er like sikker og privat som man kanskje tror, og da kan muligens Tor Browser for Android være et nyttig verktøy for dem som ønsker å surfe anonymt.

Alphautgaven kan testes

Android Police meldte før helgen at Tor Browser er bygget på Firefox v60 og at den vil blokkere ting som forsøker å spore brukeren på verdensveven. En annen ting er at Tor Browser gjør det mulig å få tilgang til nettsider som ikke er tilgjengelig i ulike markeder.

Dette er noen av nøkkelfunksjonene i Tor Browser for Android:

  • Blokker sporere.
  • Forsvar mot overvåkning.
  • Flerlags kryptering.
  • Surfe fritt på nettsider som er sperret i ditt område.

Alphautgaven av nettleseren kan testes allerede nå, men Android Police advarer om at appen på ingen måte er ferdig og at mye arbeid gjenstår. For eksempel trenger man fremdeles proxyappen Orbot for å få tilgang til Tor, men i en fremtidig utgave av nettleseren er denne funksjonen innebygget. Appen finner du Play Store.

Annonse


Usikkert om appen kommer til iPhone

Hva gjelder en iOS-utgave av Tor Browser, ser det ikke ut at Tor Project har noen umiddelbare planer om det. På sine nettsider skriver utvikleren at det ikke er en offisiell Tor Browser for iOS og anbefaler samtidig brukerne om å sjekke ut Onion Browser som er utviklet av Mike Tigas.

Kommer du til å teste Tor Browser for Android?

 

Kilde:
Android Police

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse