Disse programmene stjal nettleser-historikk
Dette er en av programmene som samlet inn nettleserhistorikken til brukerne.

Annonse


Disse programmene stjal nettleser-historikk

Appen Dr. Unarchiver lurte seg inn i Mac App Store ved å bruke navnet “Trend Micro Inc.” – et kjent sikkerhetsselskap – som utgiver. Dr. Unarchiver utga seg for å være en komprimerings-app for macOS, men gjorde noe helt annet.

Oppdatert, 22:42:

Trend Micro forklarer at de kodet appene til Mac OS til å hente inn “en liten del av nettleserhistorikken, en gang, 24 timer etter installasjon.” Videre forklarer selskapet at “dette skjedde en gang, og ble utført av sikkerhetshensyn.”

Nettleserhistorikken ble så last opp til en amerikansk server driftet av Amazon og administrert av Trend Micro. Selskapet påpeker at vilkårene forklarer at dette er noe som vil utføres i tillegg til en ekstra utheving under installasjonen.

Annonse


Følger apper er rammet og kastet ut av Mac App Store:

  • Dr Cleaner
  • Dr Cleaner Pro
  • Dr Antivirus
  • Dr Unarchiver
  • Dr Battery

 

Kilde:
The Register

Samlet inn nettleserdata

9to5Mac kan bekrefte at appen, etter rapporter dukket opp på Malwarebytes-forumet, samler inn nettleserhistorikk fra Chrome, Firefox og Safari og laster opp denne informasjonen til selskapets servere. Ikke bare det, appen samler også inn informasjon om andre apper som ligger på PC-en.

Nettstedet forklarer at når man starter Dr. Unarchiver, starter programmet innsamling av den overnevnte informasjonen, lager en zip-fil og så lastes denne filen opp til utviklerens servere.

Ble fjernet

På ett tidspunkt var Dr. Unarchiver den 12. mest populære appen i Mac App Store, skriver 9to5Mac som rapporterer at Apple har omsider fjernet programmet fra programvarebutikken.

Slike apper er blitt et økende problem på Mac App Store den seneste tiden, og felles for samtlige er at de spør om tilgang til Mac-ens Hjem-mappe. Så fort en bruker har gitt samtykke til dette, kan appen samle inn informasjon som nettleserhistorikk og annen personlig informasjon.

Appen er for øvrig tilgjengelig i Microsoft Store, også her med Trend Micro Inc. som utvikler.

 

Kilde.
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse