Jeg har lastet ned for tregt i mange år - denne teite innstillingen har skylda
Skru av Energy Efficient Ethernet om det er aktivert i Enhetsbehandleren på din stasjonære maskin - du kommer trolig til å oppleve kjappere nedlastingshastigheter.

Annonse


Jeg har lastet ned for tregt i mange år – denne teite innstillingen har skylda

I et forsøk på å spare miljøet litt, og spesielt batterilevetiden til bærbare maskiner, er det oppfunnet noe som heter Green Ethernet eller Energy Efficient Ethernet (EEE).

Deaktiver “grønn” funksjon

Problemet er, spesielt på stasjonære maskiner som ikke er avhengige av batteri, at denne funksjonen ofte ikke fungerer som den skal. Jeg installerte nettopp Windows 10 på nytt, og fant først veldig god nedlastingshastighet fra Windows Store (det er mulig Microsofts app-butikk er spesielt rammet).

Jeg oppdaterte så til en nye Intel-driver, og merket med en gang tregere nedlasting – vi snakker 100Mbps tregere. Jeg kom til å tenke på at dette har skjedd før, så her må det være noen ekstra valg.

Dette er problemet

Og ganske riktig: med en gang jeg deaktiverte Energy Efficient Ethernet, koblet maskinen seg fra og til, og nedlastingen av Forza 7 gikk mye kjappere.

Annonse


Jeg er usikker på hvor mange nett-adaptere som er rammet av dette, men det er nok verdt å ta en titt i enhetsbehandleren, og sørge for at strømsparefunksjonen er av.

Det verste er at det sikkert er hundretusenvis som får dårligere nedlastingshastigheter grunnet en Intel-innstilling som aldri burde ha vært aktivert som standard. Det er godt mulig også andre produsenter har gjort denne teite blemmen.

Jeg Googlet utfordringen, og fant enda flere tips hos Flexradio.com det for mange vil være verdt å leke seg med. Fortell meg hvordan det gikk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse