Sjekk ut Volvos nye autonome konseptbil
Volvo har store tanker rundt hvordan fremtidens biler kommer til å se ut.

Annonse


Sjekk ut Volvos nye selvkjørende konseptbil

Den svenske bilprodusenten Volvo har store tanker om fremtiden. De maner oss til å forestille oss en verden hvor man kan reise lange distanser uten å måtte fly.

I stedet skal man kunne fraktes i en førsteklasses kabin som plukker deg opp hjemme utenfor døra, og leverer deg uthvilt og opplagt på ankomststedet.

Volvo kunne nylig, samtidig med at de offentliggjorde konseptbilen Volvo 360c, fortelle oss at det er denne visjonen selskapet jobber mot.

Annonse


Verken ratt eller forbrenningsmotor

360c er en selvkjørende elektrisk bil uten noen menneskelig sjåfør. Som følge av at bilen ikke har verken ratt eller forbrenningsmotor, kunne designerne jobbe mye mer fritt hva bilens interiør angår. Følgelig har designerne gått vekk fra den tradisjonelle tanken om at passasjerer må plasseres i rekker som i tradisjonelle biler.

I konseptet presenterer Volvo fire potensielle situasjoner der bilen brukes. Som et soveværelse, som et mobilt kontor, som ei stue og som et underholdningsrom.

– Bilindustrien kommer til å endres i de kommende årene, og Volvo burde lede an i denne endringen. Autonom kjøring vil la oss kunne ta et skritt mot enda sikrere kjøring, men det vil også legge til rette for nye forretningsideer – samtidig som det vil la forbrukere kunne bruke tiden i bilen til å gjøre det de har lyst til, sa Volvo-topp Håkan Samuelsson.

Konkurrerer mot kortdistanse-flyvninger

Volvo mener at 360c vil være en konkurrent til kortdistanse-flyvninger, og at kunder vil foretrekke 360c over å måtte fly når strekningen er 300km eller mindre.

– Å fly høres vel og bra ut i det øyeblikket du kjøper billetten, men i realiteten er det en stressende opplevelse. 360c representerer noe helt nytt i industrien. Om man benytter bilen som et soveværelse vil man kunne nyte reisen i ro og mak mens man fraktes til destinasjonen sin, sa Mårten Levenstam i Volvo.

– Autonome konseptbiler har en tendens til å ende opp som et utstillingsvindu for teknologi. Volvo er et merke som fokuserer på mennesket. Derfor fokuserer vi på hvordan vi kan gjøre hverdagslivet til kundene våre bedre, sa Robin Page, designsjef i Volvo.

Sammenlikner seg selv med brødrene Wright

Avslutningsvis sammenliknet Mårten Levenstam Volvo med brødrene Wright – brødreparet som stod bak verdens første vellykkede dokumenterte flyvning med et motorfly. De visste ikke hvordan flyreiser kom til å være i fremtiden – på samme måte vet man ikke i dag hvordan autonome biler kommer til å utvikle seg fremover.

– Vi anser 360c som starten på en spennende reise der vi vil få flere ideer og svar etter hvert som vi lærer mer.

Kunne du tenkt deg en Volvo 360c? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Kilde:

Volvo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse