Huawei-smarttelefoner fjernes fra testdatabase etter avsløringer.
Huawei P20 Pro er en av enhetene som fjernes fra 3DMark.

Annonse


Huawei-smarttelefoner fjernes fra testdatabase etter avsløringer

Oppdatert, 14:57

I en e-post til ITavisen skriver Huawei følgende:

“Huawei og UL (skaperne av 3DMark) har hatt omfattende diskusjoner om benchmarking-tester denne uken. Vi har nå inngått en avtale som beskriver hvordan vi skal jobbe sammen framover.

Vi har i diskusjonen forklart at smarttelefonene våre bruker kunstig intelligens til å forutsi ressursbruken i telefonen. Fordi forskjellige scenarier har ulike ressursbehov, utnytter de nyeste Huawei-telefonene innovasjoner som kunstig intelligens for optimal ressursallokering. Dette sikrer at maskinvaren alltid yter optimalt i alle tenkelige scenarier, også i ytelsestester.

Annonse


UL forstår Huaweis intensjon om å prestere bedre, men er ikke enig i bruken av “Performance Mode” som standard når en benchmarkingapplikasjon oppdages av smarttelefonen. ULs regler krever at enheten kjører bechmarkingsapplikasjonen som om det var en hvilken som helst annen applikasjon.

Huawei respekterer dette, og vil gi kundene åpen tilgang til “Performance Mode” i selskapets kommende brukergrensesnitt EMUI 9.0. Dermed kan kunden selv velge når smarttelefonen skal yte maksimalt.

Huawei og UL har også diskutert nåværende benchmark-testmetoder generelt. UL og Huawei vil gjerne delta i utviklingen i en felles benchmarking-standard for industrien, som ivaretar behovene til produsenter, presse og forbrukere best mulig.

UL og Huawei har midlertidig fjernet referansepoengene til berørte Huawei-enheter. Referansepoengene vil gjenopprettes når Huawei har gitt alle brukere av Huawei-telefoner tilgang til ytelsesmodusen.”

I går skrev vi om funn gjort av AnandTech som viste at Huawei tukler med ytelsestestene, noe selskapet selv bekrefter.  I kjølvannet av avsløringene har UL, selskapet bak populære verktøy som 3DMark og PCMark, valgt å gjerne flere Huawei-enheter fra sine databaser.

Bryter ULs regler

UL skriver i et innlegg at de etter interne tester har valgt å fjerne tre Huawei-enheter, men også én ytterligere basert på AnandTechs avsløringer.

“Etter å ha gjennomført egne tester og avslørt at de bryter reglene våre, har vi bestemt å fjerne de aktuelle modellene fra våre ytelsestester”, skriver selskapet.

De interne testene i 3DMark viser at enhetene gjør det hele 47 prosent bedre enn i den private appen, og det selv om testene er identiske.

“Forskjellen i poengsum forteller oss at enhetene rett og slett gjenkjenner 3DMark-appen ut ifra navnet fremfor å tilpasse seg den type arbeid som utføres i testen”, skriver UL og legger til at denne typen gjenkjenning og optimalisering er forbudt i henhold til deres regler.

Disse er fjernet

Utvikleren har tatt kontakt med Huawei som i fremtiden lover mer åpenhet. Det innebærer at Huawei skal gi brukerne tilgang til “Performance Mode” slik at de kan teste maksimal ytelse til enheten hvis de ønsker det.

Disse enhetene ble fjernet etter ULs tester:

  • Huawei P20 Pro.
  • Huawei Nova 3.
  • Honor Play.

Denne enheten ble fjernet basert på AnandTechs funn:

  • Huawei P20.

 

Kilde:
UL

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse