Twitter: - Algoritmene har ikke alltid vært upartiske
Algoritmen til Twitter har tidligere behandlet brukerne urettferdig.

Annonse


Twitter: – Algoritmene har ikke alltid vært upartiske

Under den amerikanske kongressens utspørring av Twitter og Facebook, kunne Twitter avsløre at de hadde redusert synligheten til over 600 000 kontoer – inkludert kontoer tilhørende medlemmer av kongressen.

Twitter kunne imidlertid ikke svare på om flertallet av dem var republikanske eller demokratiske.

Styres ikke av politisk ideologi

– Twitter bruker ikke politisk ideologi for å fatte beslutninger vedrørende synligheten til enkeltinnhold eller hvordan vi håndhever regelverket vårt, uttalte Twitter-topp Jack Dorsey.

Snikutestenging

Bakgrunnen for utspørringen er at amerikanske myndigheter mistenker at Twitter sensurerer ytringer tilhørende den konservative siden av amerikansk politikk.

Annonse


Enkelte brukere oppdaget at deres tweets ikke dukket opp i Twitters søkeresultater og at deres tweets derfor ble gjemt bort – en såkalt snikutestenging.

Dorsey uttalte at Twitter benytter seg av flere hundre signaler for å avgjøre hva som skal vises – og i hvilken rekkefølge resultatene blir listet i.

Straffet på grunn av følgernes handlemønster

Videre forklarte Dorsey at algoritmen også tok følgerne til de snikutestengte twitterkontoene med i betraktning, og at enkelte politikere derfor ble straffet som følge av handlingsmønsteret til deres følgere.

– Det var urettferdig, og vi rettet det, sa Dorsey.

Høring motivert av konspirasjonsteorier

Demokraten Paul Sabanas sa at høringen var igangsatt av konspirasjonsteorier – teorier som har fått vind i seilene som følge av Donald Trump. Videre uttalte demokraten Jerry McNerney at hele undersøkelsen er et spill for de amerikanske velgerne.

Frank Pallone uttalte på vegne av den demokratiske leiren at Trump ikke kan beskylde Twitter for å være upartisk, samtidig som Trump kan bruke Twitter til å spre desinformasjon.

Kilde:

BBC

Tror du at Twitter og Facebook er politisk nøytrale plattformer? Fortell oss i kommentarfeltet under!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse