Huawei tukler med ytelsestestene.
AnandTech avslører at Huawei tukler med ytelsesresultatene.

Annonse


Huawei tukler med ytelsestestene

Anandtech har avslørt at mobilprodusenten Huawei tukler med tall fra ytelsestester for at resultatet skal være best mulig. Dette ved å bruke en mekanisme som gjenkjenner slike tester og sørger for at brikkesettet kan operere ved høyere effekt ved å bruke mer strøm enn vanlig.

Selskapet bekrefter overfor nettstedet at dette forekommer.

– Er det den beste måten å teste på?

Nettstedet avslørte dette ved å teste flere ulike Huawei-enheter med samme brikkesett. I testene var resultatene veldig ulike på tross av samtlige enheter ble drevet av Kirin 970.

De tok dermed kontakt med Huawei under IFA-messen for å bekrefte mistanken de hadde om at selskapet manipulerer resultater fra ytelsestester. Dr. Wang Chenglu, resident of Software at Huawei’s Consumer Business Group, bekrefter Anandtechs avsløringer.

Annonse


Dr. Wang spurte nettstedet om de syns at ytelsestester er den beste måten å teste smarttelefonen som en helt, noe han ikke syns. Han mener i stedet at slike tester ikke viser hvordan enhetene i yter i praksis.

– Et enkelt ytelsesnummer viser ikke hele opplevelsen, sier Huawei til nettstedet.

– Vi kan ikke forbli stille

Han dro også sammenlikninger med hvordan man tester ytelse i spill og sier:

– Andre tester på samme måte og får høyt resultat, og Huawei kan ikke forbli stille.

I stedet for nåværende ytelsestester som sjekker hvor bra enhetene yter, sa Dr. Wang at han foretrekker en standardisert test som i stedet viser hvor rask telefonen er i praksis.

Overfor Anandtech sier Huawei at de i lang tid har jobbet med partnere i industrien for å utvikle en test som best viser hvordan enhetene fungerer i det virkelige liv.

Hva syns du om dagens måte å teste ytelse på via programvare som AnTuTu, 3DMark og Geekbench?

 

Kilde:
AnandTech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse