BMW lanserer taleassistent med kunstig intelligens
BMW OS 7 oppgraderes med en avansert AI tidlig neste år.

Annonse


BMW lanserer taleassistent med kunstig intelligens

BMW lanserer «Intelligent Personal Assistant» i kommende modeller og de med støtte for BMW OS 7.

Kommer tidlig neste år

AI-en kommer i modeller som lanseres i mars 2019, og BMW mener at de virkelig har fått det til denne gang:

– Mange har en iboende skepsis til talestyrte funksjoner i bilen. Tidligere systemer har ikke vært enkle nok å bruke, og det er vel heller ikke slik at bilen alltid har gjort det man har bedt den om å gjøre. Med kunstig intelligens har teknologien modnet betraktelig, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

BMW har avslørt det neste elbilkonseptet

Annonse


BMW forklarer

“For eksempel vil assistenten lære seg den perfekte temperaturen på setevarmeren og den forstår hvor du skal om  du ønsker å kjøre hjem. Assistenten gir deg avstanden til nærmeste bensinstasjon, forteller hva sangen på radioen heter, eller kan snakke med deg om livets store spørsmål. Assistenten har full oversikt over dine favorittinnstillinger, og kan aktivere disse i tråd med hva sjåføren forteller om. Hvis du eksempelvis sier at du er sliten, kan assistenten svare med å endre miljøet i bilen med oppkvikkende lys, musikk og temperatur.”

AI-en kan også forklare hvordan ventilasjonssystemet fungerer og om oljenivået er ok. Man kan også spørre bilen om andre ting, som for eksempel hva varsellampene betyr.

Disse bilene får

“BMWs Intelligent Personal Assistent blir tilgjengelig for alle modeller med BMW Operating System 7.0 og som en del av Live Cockpit Professional. BMWs nye taleassistent lanseres først på 23 språk og kan bestilles med den nye genereasjonen BMW 3-serie når den lanseres. Helt nye BMW X5, BMW Z4 og BMW 8-serie får tilgang til å installere fullversjonen av BMW Intelligent Personal Assistant selv online. Med andre ord vil det ikke være nødvendig å besøke et verksted for oppgraderingen.”

– Med Apple’s Siri og Amazon Alexa, har vi begynt å venne oss til å snakke med enkelte smart-produkter. Nå tenker jeg at vi også etterhvert må utfordre oss selv litt og tørre å prate mer med bilen, avslutter Marius Tegneby.

 

Kilde:
BMW pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse