- Hvor er åpenheten?
Ajit Pai oppfordrer teknologiselskapene til mer åpenhet.

Annonse


– Hvor er åpenheten?

Den nye toppsjefen i amerikanske Federal Communications Commission (FCC) Ajit Pai har på rekordtid gjort seg bemerket med å fjerne loven om nettnøytralitet i USA.

Ønsker mer åpenhet

Nå oppfordrer Ajit teknologiselskapene til å være mer åpne om hvordan tjenestene deres fungere. Det skriver FCC-sjefen i et innlegg på Medium kalt “What I Hope to Learn from the Tech Giants”.

“Offentligheten fortjener å vite mer om hvordan disse selskapene jobber. Vi er seriøst nødt til å tenke på om tiden er komme for at disse selskapene følger nye åpenhetsforpliktelser”, skriver han i innlegget der han henvender seg til selskaper som Facebook, Google og Twitter.

Er imot regulering

Men Pai ønsker ikke at selskapene skal reguleres, noe flere har foreslått.

Annonse


“Myndighetene – spesielt FCC som jeg har gleden av å lede – bør ikke regulere disse selskapene som et vannselskap, skriver han i innlegget.

Derimot er Pai for regler som får selskaper som Facebook, Google og Twitter til å åpne opp. Blant annet ved å dele mer informasjon om tjenestene deres.

“Driver disse tekgigantene upartiske digitale plattformer der de ikke utøver redaksjonell vurdering det gjelder innhold? Eller bestemmer de hvilke stemmer som er tillatt og hvilke som ikke er og diskriminerer basert på en ideologi og/eller politisk tilknytting? For å gå tilbake til poenget mitt: hvor er åpenheten?”

 

Kilde:
Ajit Pai

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse