Bygger superdatamaskin med teknologi fra Dell, Google og Microsoft.
Dette er Stampede1, nå jobber TACC med en ny superdatamaskin.

Annonse


Bygger superdatamaskin med teknologi fra Dell, Google og Microsoft

Universitetet i Austin i Texas jobber med en ny superdatamaskin som skal bli en av de raskeste i verden. Datamaskinen, kalt Frontera, skal bli kraftigere enn noen annen ved institutter for høyere utdanning i USA. Det skriver Austin Business Journal.

Flere teknologikjemper bidrar

National Science Foundation bidrar med 60 millioner dollar til prosjektet til Texas Advanced Computing Center (TACC) som også mottar støtte fra en rekke teknologiselskaper. Publikasjonen skriver at mesteparten av komponentene leveres av Dell EMC, mens prosessorer fra Intel vil spille en viktig rolle.

I tillegg er det kjent at selskaper som Mellanox, Nvidia og Green Revolution Cooling også skal levere komponenter til Frontera-prosjektet. Nettskygigantene Google, Amazon og Microsoft vil bistå med skyteknologi, skriver Austin Business Journal.

Skal stå klar neste år

For universitetet er superdatamaskinene en viktig brikke i forskningen og de nåværende maskinene skal ha hjulpet dem med oppdagelser som påvisningen av gravitasjonsbølger og utviklingen av et kunstig intelligensbaserte system for gjenkjennelse av svulster, skriver nyhetsmediet.

Annonse


Målet er nå å lage en superdatamaskin som er to-tre ganger kraftigere enn Stampede2 – som opereres av TACC – fra 2017, og som totalt sett blir den femte kraftigste i verden. TACC står også bak superdatamaskinen Stampede1 fra 2012.

Planen er å ferdigstille Frontera i 2019.

 

Kilde:
Austin Business Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse