Dette må du vite om de nye Intel CPU-ene som blir å finne i din neste bærbare
Det er støtte for Amazon og Alexa i de nye brikkene, same forbedret stylus- og pen-ytelse. Her er en 2-i-1 fra Dell avbildet.

Annonse


Dette må du vite om de nye Intel CPU-ene som blir å finne i din neste bærbare

Intel har annonserte åttende generasjon Intel Core CPU-er for tynne bærbare.

To nye medlemmer i 8-serien

Det er U-serien (bruker lite strøm) “Whiskey Lake” og Y-serien (bruker ekstremt lite energi) “Amber Lake”-plattformer selskapet endelig har avslørt, og som blir å finne i Apples nye MacBooks som ventes i oktober.

Apple bruker faktisk forrige generasjon Y CPU-er i sine MacBook 12″-modeller (selskapets tynneste bærbare), som det jo er ryktet blir oppgradert. De nye modellene i Y-serien er i7-8500Y, i5-8200Y samt m3-8100Y.

Maskiner med produktene kommer i salg i høst.

U-seriens muligheter.
U-seriens muligheter. (Ill.: Intel)

Dette er nytt

U-serien i 8-familien har GB WiFi (opp til 12 ganger kjappere) og vil gi bedre batterilevetid (2-i-1 maskiner skal kunne holde det gående i opp til 16 timer).

Annonse


Gen 3 PCIe-støtte er med denne gang – det samme er NVMe PCIe x4 SSD.

– Kjappere enn en fem år gammel PC

Hva angår ytelse melder Intel at disse er to ganger kjappere enn en fem år gammel PC. Å redigere 4K og 360-innhold skal være 6,5 ganger kjappere, og Intel skryter av muligheten til spille og strømme spill som World of Warcraft: Battle for Azeroth og World of Tanks.

Alexa- og Cortana støtte er på plass, og det samme er Dolby Vision HDR samt Dolby Atmos.

Y-serien har også GB WiFi, samt Modern Standyby og eSIM-støtte med Intel GB LTE-modem. Intel har også forbedret stylus- og pen-støtten for bedre nøyaktighet. Maskiner med Y-serien kan måle under 7 mm tynne og lettere enn 450 gram.

 

Kilde:
Intel

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse