AMD-aksjen i været etter ny GPU-lansering.
Her er Radeon Pro V340.

Annonse


AMD-aksjen i været etter ny GPU-lansering

Mandag annonserte AMD det nye grafikkortet Radeon Pro V340 som etter planen blir tilgjengelig på markedet i løpet av årets fjerde og siste kvartal.

Nytt grafikkort for datasentre

Radeon Pro V340 er myntet på datasentre, ikke spillere, og er bygget på den nye Vega-arkitekturen. Det består av to Vega 56-kort og totalt 32 GB HBM2 VRAM med en båndbredde på 512 GB/s. Kortet kan skilte med 7168 strømmeprosessorer pakket inn i 112 beregningsenheter.

Introduksjonen av kortet fikk tydelig en god mottakelse av markedet. CNBC skriver at aksjekursen ved stenging i går var 25,26 dollar etter å ha nådde rekordhøye 27,30 tidligere på dagen. Så langt i august har AMDs aksje vokst med 30 prosent og i år er den opp nærmere 150 prosent.

Positive til AMD

Etter flere år med nedgang snudde AMD til overskudd etter lanseringen av Ryzen-brikkene i fjor. Da registrerte brikkeprodusenten et overskudd på 43 millioner dollar.

Annonse


CNBC skriver at analytikere har stor tro på at selskapets aksje vil fortsette den positive veksten og trekker frem ting som fokus på nettskyen og den kommende lanseringen av 7 nanometer-brikker.

 

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse