Så mye kjappere blir nye iPhone
Selvsagt blir iPhone kjappere, det er hver eneste nye modell, men i år har vi trua på en god del bedre batterilevetid også takket være iOS 12 i kombinasjon med energieffektive A12 som er bygget på 7 nm.

Annonse


Så mye kjappere blir nye iPhone, men vi har også trua på bedre batterilevetid

Apple bruker kun en partner for å produsere sin A-brikker til iPhone og iPad: TSMC.

Minst 20 prosent kjappere og mer strømgjerrig

Og for årets A-brikke, altså A12, disker TSMC opp med en 7 nm.-design i stedet for 10 nm. som ga liv i A11.

Vi vet omtrent hvor mye kjappere nye iPhone blir, for TSMC har selv avslørt at 7 nm.-designet er 20 prosent kjappere og drar 40 prosent mindre energi.

Apple kan trolig får ut enda litt mer ytelse, så om Apple kun gjør som de gjorde med A11, snakker vi om en brikke som er 40 prosent mindre og bruker 40 prosent mindre energi om den kjører på samme hastighet, eller å kjøre med 20 prosent kjappere klokkehastighet og bruke samme energinivå.

Annonse


– Apple vurderer å kalle årets modell «iPhone Xs»

Kraftigere kjerner, men ikke et gigantisk flertråd-håp

iPhone X var den første mobilen som nådde 10 000 poeng i GeekBench flertråd-testen, men ikke forvent et like stort hopp i år, da A11-brikken var den første med en helt ny måte å organisere alle trådene på ved at to store kjerner og de fire små kan kjøre samtidig.

A12 får kjappere kjerner og blir enda mer effektiv ved bruk av dem, men flertrådteknologien er allerede på plass, så forvent en forbedring i GeekBench flertråd-testen på rundt 25 til 30 prosent noe som gir rundt 13 000 poeng.

GPU-en blir enda kjappere, rundt 40 prosent teoretisk – forvent en praktisk ytelsesgevinst på rundt 15 til 25 prosent.

Mye bedre batterilevetid, eller bare litt bedre?

Alle, inkludert oss selv, mener det er langt på overtid at Apple fokuserer på batterilevetid under bruk (de sover godt allerede), og det er mer håp i år enn andre år av to grunner: mer effektive A12 i kombinasjon med iOS 12 som jo har ytelses og stabilitets-fokus.

Spesielt dvaletiden kommer til å være enda bedre på årets iPhone-modeller grunnet et trolig større batteri i Plus-modellene. Et mer effektivt modem vil også forbedre batterilevetiden.

 

Kilde:
Macworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse