Klarer ikke en gang starte Windows 10 etter nok en CPU-oppdatering
Siden Microsoft startet tvangs-oppdateringer til Windows 10, har de fått masse kritikk for oppdateringene sine, noe som heller ikke ble hjulpet av x86-sikkerhetsfiaskoen.

Annonse


Klarer ikke en gang starte Windows 10 etter nok en CPU-oppdatering

Det er nærmest ikke annet enn CPU-oppdateringer som blir levert for tiden.

Microsofts oppdaterings-rutiner er ikke gode nok

Ok, så er det å overdrive litt, men det har kommet en rekke mikrokode-oppdateringer til Intel- og AMD CPU-er etter Spectre-avsløringene. Foruten forringet ytelse bringer oppdateringene ofte med seg problemer, og nå er det mange som erfarer veldig store problemer.

Denne gang er det oppdatering KB4100347 som gir brukerne problemer med å i det hele tatt starte Windows, mens andre ulykkelige melder om større ytelsestap.

Som om ikke det er nok, melder brukere ifra om at de ender opp i en reparasjons-loop med Microsofts egne verktøy, og ytelsesproblemer spesielt ved bruk av Chrome.

Annonse


Alle vet at Microsoft ikke har kontroll over oppdateringene sine, og nå er det bevist. De må bli bedre:

Hun spurte 2000 Windows-brukere hva de synes – dette er hva Microsoft svarte

Samme oppdatering med samme navn?

Vi meldte om oppdateringen allerede i mai, men Microsoft har senere oppdatert det medfølgende hjelpedokumentet og muligens rullet ut en oppdatert versjon. Det er usikkert om det er denne som nå skaper problemer, men det virker logisk – eventuelt er det en eller flere andre oppdateringer av nyere dato som ikke er så glad i KB4100347.

En mulig feilretting til Microsoft finner ut av dette rotet, er å slette oppdateringen i Windows Recovery. Dette er det verdt å prøve om maskinen ikke starter.

Er du rammet av større ytelsestap og problemer med å starte Windows 10 etter oppdateringen? Meld ifra i kommentarfeltet.

 

Kilde:
Reddit

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse