Slik vil iPhone få bedre batterilevetid, men er det nok?
iPhone vil få mer energi å rutte med i fremtiden, spørsmålet er om Apple velger lenger batterilevetid eller nye funksjoner.

Annonse


Slik vil iPhone få bedre batterilevetid, men er det nok?

iPhone har ikke de største batteriene på markedet, langt ifra.

Ny panel-teknologi

Ønsket hvert eneste år, og det i mange år, har vært større batterier og bedre batterilevetid.

I stedet har Apple alltid kommet på scenen og snakket om nye funksjoner og design ved avsløringen av nye iPhone-modeller, mens iOS ofte har fått mindre forbedringer som har forbedret batterilevetiden bittelitt ved (nesten) hver lansering.

Men folket ønsker seg langt større forbedringer enn et par prosent, og nå kan panel-selskapene ha funnet en måte å øke batterilevetiden en god del – om Apple ikke ender opp med å bruke besparelsen på nye funksjoner i stedet for lengre batterilevetid.

Annonse


Opp til 15 prosent

Det er snakk om 5 til 15 prosent batteribesparelser ved å bruke en ny bakplate for OLED-paneler kalt LTPO TFT (low-temperature polycrystalline oxide) i stedet for LTPS TFT (low-temperature polysilicon thin-film).

Det er forskningsselskapet IHS Markit som bringer nyheten. Det er usikkert når dette kommer i et nytt produkt, og kanskje får vi se det i en Galaxy-mobil først, men Markit tror at Apple starter med LTPO på Watch først, og deretter iPhone.

 

Kilde:
IHS Markit