Microsoft etterforskes for bestikkelser - skal ha solgt Word via mellommenn.
Microsoft etterforskes i Ungarn etter rapporter om bestikkelser.

Annonse


Microsoft etterforskes for bestikkelser – skal ha solgt Word via mellommenn

Amerikanske myndigheter etterforsker Microsoft etter rapporter om bestikkelser. Det skriver Wall Street Journal.

Mellommenn kjøpte rimelig, solgte dyrt

Bakgrunnen er at Windows-produsenten i 2013 og 2014 skal ha solgt programvare som Word og Excel til mellommannselskaper med store rabatter. Disse mellommennene skal så ha solgt den samme programvaren til ungarske myndigheter til en mye høyere pris.

“Overskuddet” fra dette hevdes å ha blitt gitt til ansatte i statsapparat i landet, trolig personer som var delaktig i beslutninger relatert til innkjøp.

Som Wall Street Journal påpeker, er det ulovlig for amerikanske selskaper å drive med bestikkelser og korrupsjon i utlandet.

Annonse


Fire har fått sparken

Microsoft sier til nettstedet at de samarbeider tett med det amerikanske justisdepartementet og Securities and Exchange Commission (SEC). Selskapet har gjennomført interne granskinger og skal ha avskjediget fire personer med tilknytting til saken, skriver nyhetsmediet. Blant dem er Microsoft Ungarns country manager, Istvan Papp.

– Vi er forpliktet til å følge etiske forretningspraksiser og vil ikke rikke på disse standardene, sier David Howard, selskapets sjefsadvokat, i en uttalelse til Wall Street Journal.

 

Kilde:
Wall Street Journal (betalingsmur)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse