Opphavsrettadvokater får ikke utlevert IP-adresser.
Filmbransjen tapte saken mot teleselskapene.

Annonse


Endelig dom: Opphavsrettadvokater får ikke utlevert IP-adresser

Dommen fra mai tidligere står ved lag: Teleselskapene kan ikke tvinges til å utlevere kundedata.

Endelig dom

Det er klart etter en avgjørelse tatt av Procesbevillingsnævnet i Danmark som har avvist at høyesterett i landet skal avgjøre ankesaken. Det skriver Version2. I dommen fra 7. mai i år fikk Telia og Telenor medhold, og den avgjørelsen står ved lag.

Kort fortalt betyr det at teleselskapene ikke kan tvinges til å utlevere kundedata, for eksempel IP-adresse, til private selskaper ved mistanke om ulovlig nedlasting av film. Det er kun politiet som kan fremtvinge dette.

I saken stod teleselskapene på den ene siden og advokatbyrået Njord Law, som representerte filmbransjen, på den andre. Njord er i Norge mest kjent for å stå bak masseutsendelser av kravbrev.

Annonse


Eksperter er kritiske til kravbrev: – En risiko for juridisk utpressing

Fornøyd

– Både personlig og på vegne av våre kunder, er jeg ordentlig glad for at vi kan sette en strek under Landsrettens avgjørelse, og vi får enda en gang slått fast at loggdata kun bør utleveres til politiet til bekjempelse av grov kriminalitet. Procesbevillingsnævnets avgjørelse er en seier for våre kunders rettssikkerhet, da avgjørelsen fastslår at man på så tynt grunnlag ikke veier kommersielle interesser over danskenes rett til beskyttelse av persondata, sier juridisk direktør Mette Eistrøm Krüger i en uttalelse til Version2.

Njord har så langt ikke kommentert avgjørelsen, men uttalte i mai at de var skuffet over dommen den gang.

– Det er en trist beskjed til den danske film- og TV-bransjen at mulighetene til å undersøke ulovlig fildeling blir hindret, og at arbeidet i større grad må overlates til politiets ressurser, sa Jeppe Brogaard Clausen, advokat i Njord, til Ritzau.

Hva tenker du om danskenes avgjørelse?

 

Kilde:
Version2

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse