Lisens-uenighet forsinker sikkerhetsoppdatering til Linux-distro.
Debian-brukere må vente på sikkerhetsoppdatering etter lisenskluss.

Annonse


Lisens-uenighet forsinker sikkerhetsoppdatering til Linux-distro

Ifølge rapporter fra The Register har det dukket opp lisensproblemer som forsinker utrullingen av en viktig Intel-relatert sikkerhetsoppdatering til Linux-distribusjonen Debian.

Reagerer på oppdatering av lisensavtale

Utvikler Henrique Holschuh skriver på Debians “bug tracker” at oppdateringen er klar til å rulles ut, men at det har dukket opp et problem. Debian reagerer på en oppdatering gjort til Intels brukeravtale.

I brukeravtalen skriver Intel blant annet at lisensen forbyr brukerne å bruke noen deler av programvare uten å samtykke til å være juridisk bundet til avtalen.

The Register skriver at Debian – som er kjent for å være notorisk tilhenger av åpen programvare – reagerer spesielt på det punktet og har valgt å stanse utrullingen av sikkerhetsoppdateringen.

Annonse


Andre ruller ut oppdateringen

Mens Debian sier nei, har andre Linux-distribusjoner valgt å sende ut oppdateringen til sine brukere. Gentoo krever at brukeren aksepterer Intels avtale på forhånd, mens SUSE, Arch og Red Hat ikke har noen problemer med Intels oppdaterte brukeravtale, skriver nettstedet.

Intel på sin side sier overfor The Register at det ikke er noe i veien for at Debian skal slippe oppdateringen til sine brukere.

 

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse