Derfor må du vente på ytelsestestene av GeForce RTX 2080.
De sedvanlige ytelseslekkasjene glimrer med sitt fravær.

Annonse


Derfor må du vente på ytelsestestene av GeForce RTX 2080

Mandag denne uken avduket Nvidia den nye grafikkserien RTX 20 under et fullspekket arrangement i forbindelse med spillmessen Gamescom i Köln. Nvidia har snakket mye om ytelsen til de nye kortene og har delt ut kopier til testere, men så langt har vi til gode å se noen ytelseslekkasjer.

– Venter på drivere

Årsaken til dette er ifølge Videocardz at de få testerne som har fått et RTX-kort, ikke kan teste dem. Nettstedet skriver at det så langt ikke er drivere tilgjengelig for de nye grafikkortene. Samtidig hevdes det at ytterligere testeksemplarer ikke sendes ut før tidlig september og at man ikke bør forvente noen lekkasjer fra ytelsestester før den tid.

Samme nettsted har også tre andre, eksklusive avsløringer på lur. Nummer to bekrefter spesifikasjonene til TU102-grafikkortet på bakgrunn av et bilde tatt av Videocardz’ “spioner”. Bildet avslører at Turing TU102 har 576 Tensor-kjerner, 72 RT-kjerner, 32 Geometry-enheter og 288 TMU-er (texture mapping units).

“Hele brikken skal ha 4608 CUDA-kjerner som betyr at Quadro RTX 6000 og 8000 bruker alle tilgjengelige kjerner. RTX 2080 Ti bruker derfor ikke hele brikken”, skriver nettstedet.

Annonse


Slik er det å spille Battlefield med RTX og ray-tracing

Enklere overklokking

En tredje nyhet er det som omtales som “Nvidia Scanner”, det er ukjent om det blir det endelige navnet, og er en ny funksjon for Turing-arkitekturen som åpner for overklokking. Dette er et verktøy som vil justere spenningen og klokkehastighetene for brukeren og skal gjøre overklokking enkel og tilgjengelig for de fleste.

Sist ut er tall på hvordan Turings ytelse for skyggelegging (shading performance) er sammenliknet med Pascal. Ut ifra grafen Videocardz har fått tilgang på, er Turing rundt 50 prosent raskere.

Har du planer om å kjøpe et av RTX-kortene?

 

Kilde:
Videocardz

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse