Slik ble et møte med Steve Jobs i 1998 starten på wifi.
iBook var starten på det trådløse nettet på bærbare PC-er.

Annonse


Slik ble et møte med Steve Jobs i 1998 starten på wifi

“Selv om det er riktig å si at det tekniske fødestedet til wifi er i Nederland – er det også riktig å si at den kommersielle fødselen til wifi stammer tilbake til et møte ved Apple Computer i Cupertino i California 20 april 1998.” Slik starter en forholdsvis interessant sak på Wi-Fi Now ført i pennen av Claus Hetting i Wi-Fi Now.

Endret alt

Her forteller Cees Links, i Lucent, hvordan selskapet, etter flere år med prøving, endelig lyktes med å gjøre wifi-nettverket kommersielt. Det hele skjedde under et møte med tidligere Apple-sjef, Steve Jobs. Til stede var også Rich McGinn, daværende toppsjef i Lucent, Links og flere toppledere fra begge selskapene.

“Cees og gruppen hans hadde jobbet i over et tiår med å introdusere WLAN-teknologi til massene, men uten hell. Etter mange forsøk tok Apple kontakt og sa at de ønsket et møte,” skriver Wi-Fi Now.

– Apple var på utkikk etter noe nytt og annerledes for deres iBook-laptop, og Steve var veldig begeistret for trådløs tilkobling for bærbare. Når jeg ser tilbake, virker det for meg som han trolig hadde bestemt seg før møtet, sier Links til nettstedet.

Annonse


Han forteller at Jobs var lovlig sent ute til møtet og at Apple-grunnleggeren ikke introduserte seg.

– Jeg tenkte for meg selv: “hvem er dette?”, fordi han ikke introduserte seg. Og ettersom jeg er europeisk, er jeg ikke vant til å se bilder av ham og vi var heller ikke vant til at toppsjefer ble presentert i media som kjendiser.

– Tydelig at Jobs ønsket teknologien

Selskapene snakket sammen i rundt ti minutter om hvor fantastisk trådløs nett er, og Links forteller til Wi-Fi Now at det er tydelig at Apple ønsket teknologien. Problemet var at Jobs ønsket å betale 50 dollar per kort, han ønsket å selge det for 99 dollar, noe som var under Lucents produksjonskostnader.

Links forteller at det var et hardt år, men at Apples kjøpekraft og mye hardt arbeid fra Lucent, sørget for at det gikk i havn.

Under MacWorld i New York 21. juli i 1999 viste Apple frem den første bærbare datamaskinen med wifi integrert. Det var iBook.

https://www.youtube.com/watch?v=zxPkD9y7_uo

 

Kilde:
Wi-Fi Now

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse