https://itavisen.no/2018/08/17/google-gjor-u-sving-etter-avsloring/
Google kan komme til å måtte punge ut, spesielt om rettssystemet i California gir saken massesøksmål-status. Da kan mange Google-brukere gå sammen og saksøke selskapet for store summer.

Annonse


Saksøker Google

Google lagrer posisjonsdata selv om posisjonshistorikk er avslått“, kunne vi melde 14. august.

Håper å få med seg mange klagere

Etter at saken ble kjent har Google oppdatert egen ordlyd, men det er ikke alle som er enige i at det er nok, og synes at Google bør betale for det de har gjort, så nå søker en Napolean Patacsil fra San Diego i California massesøksmål-status i saken.

Det er ikke tilfeldig at saken prøves i California, da Patacsil mener at Google har brutt loven i delstaten (retten til privatliv) og at de mot brukernes vilje har lagret stedsdata.

Klagen gjelder Android såvel som iPhone.

Annonse


Forvirrende for brukerne

Mer enn to milliarder Android-brukere er rammet av “feilen” som innebar at Google lagret stedsdata selv om funksjonen var skrudd av. Google mener altså at dette kun var et snakk om forvirrende ordlyd, men alle er ikke enige.

I rettsdokumentet fra Patacsil heter det at:

“Google uttrykkelig forklarte til brukerne av operativsystemet og appene at aktiveringen av bestemte innstillinger ville forhindre sporing av brukernes geolokasjoner. Denne representasjonen var feil.”

Patacsil krever at Google sletter all data de har hentet fra brukerne og stopper med praksisen.

 

Kilde:
NYPost

Annonse